Περισσότεροι από 130.000 επισκέπτες στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ στην 84η ΔΕΘ

Το κοινωνικό και επιχειρησιακό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων γνώρισαν τουλάχιστον 130.000 πολίτες που επισκέφθηκαν το Περίπτερο 1 στην 84η ΔΕΘ, ξεπερνώντας κάθε στόχο και κάθε προηγούμενο.
Η φετινή παρουσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και συνοδεύτηκε από μία νέα, πρωτοποριακή αντίληψη και στόχευση, με σημείο αναφοράς την εξωστρέφεια. Το ενδιαφέρον του κοινού για τα εντυπωσιακά εκθέματα και τις πολύπλευρες δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν στο Περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας
Δυναμική ώθηση στην προβολή του Περιπτέρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, έδωσε η παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και ενημερώθηκε αναλυτικά για όλο το φάσμα δραστηριοτήτων. Στελέχη και κοινό παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, τους χώρους του Περιπτέρου επισκέφθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και επιμελητηρίων, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και Ακόλουθοι Άμυνας Συμμαχικών κρατών και εταίρων.
Για τη σημαντική συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην επιτυχία και την προβολή της έκθεσης, ο Πρόεδρος της «ΔΕΘ – Helexpo» Α.Ε. κ. Αναστάσιος Τζήκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κυριάκος Ποζρικίδης μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα απένειμαν ειδικό τιμητικό βραβείο. Το παρέλαβαν εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ ο Διευθυντής Β’ Ενημέρωσης κ. Χάρης Λαζαρόπουλος και εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ.
Με κεντρικό σύνθημα «Μαζί Πάντα», η φετινή συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην ΔΕΘ επικεντρώθηκε στην προώθηση του Έτους Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσιάζοντας μια νέα στρατηγική επικοινωνίας, προβολής και επαφής με την κοινωνία, μέσω ενός ευρύτατου πλέγματος δράσεων και πρωτοβουλιών.
Στις καινοτομίες που παρουσίασε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εντάσσεται και η πρώτη απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων «Με Αρετή και Τόλμη», που «έκλεψε» τις εντυπώσεις. Επιπλέον, για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Περιπτέρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εννέα ενημερωτικά εργαστήρια (workshops), τα οποία «κέντρισαν» το ενδιαφέρον του κοινού.
Στον εσωτερικό χώρο της Έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, μέσω εικονικής πραγματικότητας, να πιλοτάρουν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, να νιώσουν την αδρεναλίνη να χτυπάει «κόκκινο, κάνοντας ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, να αισθανθούν για λίγο πυροβολητές ενός άρματος μάχης και να συμμετάσχουν σε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης με Πολεμικό Πλοίο. Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα ελικόπτερα Kiowa, τους «Ινδιάνους του Αιγαίου», να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή επίδειξη εξουδετέρωσης εκρηκτικών από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ) και να θαυμάσουν δύο εντυπωσιακά ομοιώματα F-16 και Mirage-2000.
Τη δική τους γωνιά στο Περίπτερο είχαν και οι μικροί φίλοι των Ενόπλων Δυνάμεων, που έζησαν την εμπειρία ενός στίβου μάχης, του πύργου αναρρίχησης – καταρρίχησης και του face painting.Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά