Απάντηση ΟΠΕΚΑ για το επίδομα τέκνων των στρατιωτικών


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. εκφράζει την ικανοποίησή της σχετικά με την διαβεβαίωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες  για την εξαίρεση του αναδρομικού ποσού των εν ενεργεία στρατιωτικών κατά τον έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταβολή του Επιδόματος Παιδιού Α21.
Το θέμα είχε αναδειχθεί με το (α) σχετικό έγγραφό μας, https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/781-pomens-katavoli-epidomatos-teknon-a21  επισημαίνοντας την ανάγκη υλοποίησης άμεσων ενεργειών επίλυσης του προβλήματος, προκειμένου το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων μας να μην αδικείται εξαιρούμενο σχετικών κοινωνικών προνοιών του νόμου.
Κατόπιν λοιπόν των ανωτέρω παρεμβάσεων μας, ο Υποδιοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), κ. Θεόδωρος Παρασκευόπουλος με το (β) σχετικό έγγραφο, μας απάντησε ότι ο Οργανισμός έχει ανταποκριθεί στο σύνολο των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από πολίτες που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα παρέχοντας κατάλληλες οδηγίες έτσι ώστε να εξαιρούνται τα εισοδήματα των δικαιούχων που υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 10-15 του ν.4575/2018 κατά τον υπολογισμό του κριτηρίου του οικογενειακού εισοδήματος.
Για τις περιπτώσεις στρατιωτικών - δικαιούχων επιδόματος παιδιού που δεν έχουν λάβει το δικαιούμενο ποσό, καλούνται να ελέγξουν μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας/Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, αν τα σχετικά εφάπαξ ποσά καταχωρήθηκαν ορθά στα προβλεπόμενα ποσά των  ηλεκτρονικών αρχείων που στάλθηκαν στην ΑΑΔΕ.
Για περαιτέρω πληροφορίες και τυχόν διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στον Αντιπρόεδρο Μέριμνας Προσωπικού κ. Νικόλαο Παναγιωτίδη στα τηλέφωνα: 69873

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά