Υλοποίηση ιατροφαρμακευτικής δαπάνης στελεχών ΣΞ

Π.Ο.Ε.Σ. - Υλοποίηση ιατροφαρμακευτικής δαπάνης στελεχών ΣΞ
ΘΕΜΑ : Υλοποίηση Ιατροφαρμακευτικής Δαπάνης Στελεχών ΣΞ
α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 90/18.8.2019/Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.
β. Υπ΄ αριθμ. Φ.838/26/81230/Σ.337/18.7.2016/ΔΥΒ/ΔΥΓ/2ο
1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), με το οποίο διαπιστώνονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση ιατροφαρμακευτικής δαπάνης στελεχών του ΣΞ, τα οποία, μετά βίας μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικώς στις χρόνιες θεραπείες τους, εξαιτίας αυτών (των καθυστερήσεων).
2. Θεωρώντας βέβαιη την παρέμβασή σας, προτείνουμε, κατά πρόταση της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.:
α. Να ελέγχονται και να εκκαθαρίζονται κατά προτεραιότητα οι δαπάνες που αφορούν σε χρόνιες και δαπανηρές θεραπείες, ώστε να μειωθεί ο χρόνος καταβολής των επιστρεφόμενων ποσών στους δικαιούχους.
β. Να προβλεφτεί και να υλοποιηθεί εάν είναι δυνατόν ξεχωριστός  «Δίαυλος» αποστολής, ελέγχου και εκκαθάρισης των εν λόγω δαπανών με τη μορφή επείγουσας αλληλογραφίας, προκειμένου να μειωθούν οι χρόνοι διαβίβασης των δικαιολογητικών στις αρμόδιες υπηρεσίες. 
γ. Να στελεχωθεί με περισσότερο προσωπικό (το οποίο κατά κοινή ομολογία συναδέλφων κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσει και να διεκπεραιώσει τον όγκο δουλειάς) το αρμόδιο τμήμα της ΜΕΡΥΠ/ΔΥΓ, στο οποίο γίνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών.
δ. Να καθοριστεί εάν είναι δυνατόν και μόνο για τις χρόνιες και πολύμηνες περιπτώσεις ιατροφαρμακευτικών δαπανών μία ημέρα ανά 15νθήμερο ή το μήνα όπου οι συνάδελφοι θα έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται το αρμόδιο τμήμα της ΜΕΡΥΠ/ΔΥΓ, ώστε να γίνεται ο έλεγχος άμεσα.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά