Οδηγούμαστε σε κατάργηση των παραγωγικών Σχολών Υπξκών;



ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Το παραμύθι περί ποιοτικής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των σπουδαστών, καραμέλα για να συντηρήσουμε συμφέροντα και παγιωμένες τακτικές, έφτασε επιτέλους στο τέλος του. Το κόστος να κρατηθεί εν ζωή το σύστημα αυτό, υψηλό. Όχι τόσο από την οικονομική του πλευρά όσο από την επιχειρησιακή του. Οι αντοχές και ανοχές των ΕΔ έφτασαν στο όριο.
Άλλο Αξκός άλλο Υπξκος. Να το πούμε πιο απλά, άλλο υδραυλικός και άλλο ηλεκτρολόγος. Αυτός ο διαχρονικός αχταρμάς να μπαίνουν όλοι στο ίδιο καζάνι, ο υδραυλικός που ξαφνικά του άλλαξαν επάγγελμα και τον αναβαθμίζουν σε ηλεκτρολόγο, μαζί με τον φουκαρά τον ηλεκτρολόγο που εκπαιδεύτηκε να ακολουθήσει την καριέρα αυτή, τελειώνει!
Η σύσταση Σώματος Υπξκών θα επιφέρει ποιοτική αναβάθμιση όχι μόνο στους Υπξκούς αλλά και στους  Αξκούς των οποίων η σαφώς υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση είναι αναγκαίο να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Οι ΕΔ χρειάζονται και έχουν ανάγκη από Αξκούς με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και πνευματική ικανότητα. Οι ΕΔ τέτοιου είδους Αξκούς δυστυχώς λίγους έχουν παράξει διότι οι θέσεις ήταν κατειλημμένες από τους εκ παραγωγικών σχολών Υπξκών, Αξκούς. Ως εκ τούτου η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία έκλεινε το μάτι και δεν συμπλήρωνε στις αντίστοιχες σχολές τον απαραίτητο αριθμό Αξκών που οι ΕΔ είχαν ανάγκη να στελεχώσουν.
Αποτέλεσμα των παραπάνω η κατηγορία των Υπξκων να στελεχώνεται πλήρως από προσωπικό μη παραγωγικών σχολών, (ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, ΟΒΑ). Όμως δεν είναι αρκετοί! Τα κενά είναι μεγάλα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως σε θέματα συνθηκών εργασίας είναι πολλά. Προβλήματα τα οποία ουδέποτε υπήρχε το ενδιαφέρον να επιλυθούν κυρίως λόγω της ρατσιστικής αντιμετώπισης που είχε αυτό το προσωπικό από το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας. Αυτές οι εποχές όμως πέρασαν και σήμερα είναι γνωστό σε όλους ότι, την επαγγελματική εμπειρία που έχει στο αντικείμενο του ο πενηντάρης ΕΜΘ,  δεν την κατέχει κανένας εκ των σχολών Υπξκών καθότι ο δεύτερος μεταπήδησε στην κατηγορία των Αξκών από πολύ νωρίς και πριν προλάβει να την αποκτήσει. Αλλά και πάλι, μόνο η εμπειρία έχει απομείνει, καθότι αυτός ο πενηντάρης Υπξκός, αδυνατεί πια να αντεπεξέλθει ποιοτικά σε καθήκοντα που απαιτούν κυρίως καλή φυσική κατάσταση και είναι πλήρως συνυφασμένα στο βαθμό του. Διότι όπως γνωρίζετε εκτός από την εξειδίκευση και τα κύρια καθήκοντα ο Υπξκός καλείται να αντεπεξέλθει και σε διάφορα άλλα καθήκοντα που σχετίζονται είτε με υπηρεσίες φύλαξης  Μονάδων και εγκαταστάσεων είτε με πάσης φύσεως εργασίες από συντήρηση έως καλλωπισμό εγκαταστάσεων.
Εν κατακλείδι, η σημερινή πολιτικοστρατιωτική ηγεσία φαίνεται ότι γνωρίζει πολύ καλά την γενική κατάσταση που επικρατεί εντός του χώρου εργασίας μας και θα πράξει τα αναγκαία για το μέλλον των ΕΔ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά