Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Ρήγα στον ρ/φ σταθμό REAL FM και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στον ρ/φ σταθμό REAL FM και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:


Η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και αυτό το έχουμε αποδείξει και έχει επιβεβαιωθεί από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από τον διεθνή παράγοντα. Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έγινε για να υπάρξει ένα αυστηρό μήνυμα προς κάθε πλευρά ότι με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα. Το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό και η αποτρεπτική μας ικανότητα είναι πάρα πολύ υψηλή. Αυτό μπορεί να  είναι ένα μήνυμα και προς την Τουρκία, αλλά και για τον ελληνικό λαό ώστε να αισθάνεται ασφαλής.

            Δεν πρέπει ούτε μπορεί να διανοηθεί κανείς να κάνει οτιδήποτε σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Στη διάρκεια της κρίσης καταφέραμε -και είναι προς τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων- να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ακόμα και με μικρότερο προϋπολογισμό, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχαν πακτωλοί χρημάτων και ξέρουμε με τί τρόπο ξοδεύτηκαν. Με την κούρσα των εξοπλισμών δεν σημαίνει ότι κάποιος γίνεται κατ΄ ανάγκην ισχυρότερος, υπάρχουν πολλά άλλα δεδομένα και στοιχεία που επιδρούν στην αποτρεπτική ισχύ μιας χώρας.

            Το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας δεν γίνεται να παραβιαστούν, το αντίθετο θα έχει συνέπειες. Η Ελλάδα μέσα στις διεθνείς συμμαχίες της είναι ισχυρή όσο ποτέ. Ο υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κατρούγκαλος, που είναι στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επαφές με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, κινήθηκε σε αυτή την κατεύθυνση και βεβαίως μετά την επιστροφή του θα ενημερώσει του αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

            Θέλω να επισημάνω ότι δεν πρέπει να δίνουμε λαβές. Το λέω αυτό με αφορμή και το άρθρο του κ. Σημίτη την προηγούμενη βδομάδα, το οποίο θεωρώ ότι ήταν απαράδεκτο, τόσο ως προς το περιεχόμενό του όσο και ως προς το χρονικό του σημείο, γιατί δίνει περιθώρια αμφισβήτησης  της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως απορρέουν από      τις Διεθνείς Συμβάσεις.

            Δεν χρειάζονται να κάνουμε κάποιες
 ερμηνείες ενόψει των εκλογών, η χώρα μας θα έχει σταθερότητα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτή είναι μια πάγια θέση από την πλευρά μας, θα πρέπει και η ΝΔ να λειτουργήσει ανάλογα και πιστεύω ότι αυτό θα πράξει.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά