Παρουσία ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στη Γαλλική Φρεγάτα LANGUEDOC

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, παρέστη, κατόπιν πρόσκλησης του Πρέσβυ της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Chantepy, σε εθιμοτυπική εκδήλωση στην γαλλική φρεγάτα LANGUEDOC, η οποία ελλιμενίζεται στον Πειραιά από τις 13 έως τις 18 Απριλίου 2019.
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.
Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να παρευρίσκομαι σήμερα εδώ καθώς και για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία. Είναι πάντα ιδιαίτερη χαρά για εμένα να βρίσκομαι πάνω σε πλοίο και πόσο μάλλον σε ένα πλοίο μοναδικών και ιδιαίτερα προηγμένων δυνατοτήτων όπως αυτό. Και μάλιστα ένα πλοίο μιας χώρας ιστορικά φιλικά προσκείμενης και παραδοσιακού συμμάχου, όπως η Γαλλία.
Καταρχήν θέλω ευθύς εξαρχής, ως εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και προσωπικά, να εκφράσω τη θλίψη μου για το προχθεσινό συμβάν με αποτέλεσμα να υποστεί καταστροφές, η Παναγία των Παρισίων. Ένα μνημείο σύμβολο και ορόσημο όχι μόνο για το Παρίσι και τη Γαλλία αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Ένα μνημείο που για πάνω από 850 χρόνια αντανακλά τη γαλλική κουλτούρα και πολιτισμό.
Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα με τη συμπαράσταση και συνδρομή, τόσο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας, θα επανέλθει στην αρχική της κατάσταση. Ειλικρινά εύχομαι την ταχεία αποκατάστασή της.
Τιμώντας τις παραδοσιακά άριστες σχέσεις μας η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό σας. Σχέσεις που έχουν διατηρηθεί αρραγείς στο διάβα της κοινής μας ιστορίας.
Θέλω να τονίσω ότι Γαλλία και Ελλάδα απολαμβάνουν ιστορικά εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και μοιράζονται τις ίδιες απόψεις για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στις περιοχές του γεωπολιτικού μας ενδιαφέροντος.
Έχουμε αποδείξει αμοιβαία την ισχυρή βούλησή μας για περαιτέρω προαγωγή των σχέσεων Ελλάδας- Γαλλίας και των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε πλαίσιο ευρωπαϊκό, συμμαχικό ή άλλων Διεθνών Οργανισμών. Στην εν λόγω προσπάθεια, οφείλω να σημειώσω κύριε Πρέσβυ ότι η  συμβολή σας είναι πολύ σημαντική. Για εμάς, η αναβάθμιση των αμυντικών μας σχέσεων είναι πολύ υψηλής προτεραιότητας.
Οι χώρες μας αποτελούν πόλους σταθερότητας με αποτέλεσμα η συνεργασία μας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του αμυντικού, να εξασφαλίζει την ενίσχυση και εδραίωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για ανάπτυξη, ευημερία και την ειρήνη
Στέλνουμε έτσι το μήνυμα ότι οι χώρες μας, αλλά και άλλες χώρες που κατανοούν τις νέες πραγματικότητες και σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή έννομη τάξη, εγγυόμαστε την ομαλότητα, την πρόοδο και την ανάπτυξη.
Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αμυντικό πλαίσιο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, πάντα στη βάση της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης με τα άλλα κράτη. Η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη και τη συνεργασία.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την τιμή που μου κάνατε να παραβρεθώ σήμερα εδώ, στο πλοίο που ελλιμενίζεται στον Πειραιά, και που αποτελεί άλλη μια συμβολική απόδειξη της ιστορικής φιλίας και των άρρηκτων δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.
Καλό Πάσχα σε όλους»
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά