Επισημάνσεις έστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη στον ΥΕΘΑ και ΑΝΥΕΘΑ
Η Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη απέστειλε εχθές στους Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας επιστολή με επισημάνσεις για την επικείμενη τροποποίηση του αρ. 5 παρ. 2 Ν. 3883/2010, με την οποία οι έχοντες σακχαρώδη διαβήτη ή οι γονείς ανήλικων παιδιών με διαβήτη δικαιούνται υπηρεσίας στον τόπο προτίμησής τους.
Παρόλα αυτά, το σχέδιο νόμου προβλέπει εφαρμογή των διατάξεων για τα κριτήρια μεταθέσεων σε άτομα με διαβήτη, μόνο εφόσον αυτά έχουν πιστοποιηθεί με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Η ΕΛΟΔΙ με την παρούσα επιστολή επισημαίνει πως το ποσοστό για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (στον οποίο κυρίως αναφέρονται οι νέες τροποποιήσεις) είναι 50% και πως μετά τη μείωση του από το 67% εξακολουθεί να παρέχει ύψιστης σημασίας δικαιώματα στους ασθενείς (εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ποσόστωση 5%, χορήγηση παροχών κοινωνικής πρόνοιας, διευκολύνσεις στους δημοσίους υπαλλήλους). Ως εκ τούτου, καταλήγει, το νέο σχέδιο νόμου, έπρεπε να λάβει υπόψη του αυτή τη μεταβολή στο ποσοστό αναπηρίας για τον διαβήτη και να απαιτεί όχι 67% αλλά 50% ή και λιγότερο (για λοιπούς τύπους διαβήτη) προκειμένου να εφαρμοστεί η νέα διάταξη του αρ. 5 παρ. 2 Ν. 3883/2010.
Ειδάλλως, επισημαίνεται από την Ομοσπονδία, το κριτήριο αυτό μετάθεσης γίνεται προσβάσιμο μόνο σε άτομα με διαβήτη που πάσχουν από σοβαρότατες επιπλοκές, γεγονός που είναι εξαιρετικά σπάνιο ιδίως στα μικρά παιδιά που ζουν με τη νόσο και έτσι αποκλείει τη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού με διαβήτη.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά