Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη στη Σητεία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κρήτη, μετέβη στην περιοχή της Σητείας η οποία επλήγη πρόσφατα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Θεόδωρο Πατεράκη για το εύρος των ζημιών προκειμένου να εξετασθεί πιθανή συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αποκατάστασή τους. 

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της επίσκεψης που κάναμε σήμερα στην Κρήτη, ξεκινήσαμε από τα Χανιά, όπου υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Χανίων για ένα στρατόπεδο, το οποίο αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε, ενώ, ακολούθως, το ίδιο έγινε και στο Ηράκλειο. Παράλληλα είδαμε και την εξέλιξη των εργασιών στα Χανιά, την αποκατάσταση των καταστροφών από τις τελευταίες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Βέβαια, δε θα μπορούσαμε να μη ρίξουμε μια ματιά στη Σητεία. Συνεχίσαμε, λοιπόν το ταξίδι μας. Ο κ. Δήμαρχος, εδώ, μας ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως και η μηχανικός του Δήμου Σητείας. Αποκτήσαμε μια εικόνα, όχι πλήρη, αλλά μπορούμε να εντοπίσουμε πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε το Δήμο. Θα μεταβεί ένα κλιμάκιο μηχανικών, το οποίο θα συνεργαστεί με το Δήμο. Θα προσπαθήσουμε, τουλάχιστον στα σημεία που είναι σοβαρά και έχουν σχέση με τη λειτουργικότητα, να γίνουν προμελέτες και να δοθεί μια κατεύθυνση για το πώς προτείνουμε εμείς να γίνουν οι αποκαταστάσεις. Αυτό θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα και από εκεί και μετά συνεργαζόμαστε με το Δήμο, με την Περιφέρεια και σε όποιο σημείο μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το πράξουμε.

Αυτό που φάνηκε από αυτές τις καταστροφές, τις αντιδράσεις και τις δράσεις, είναι ότι όταν οι φορείς συνεργάζονται και όταν ανταποκρίνονται γρήγορα και συντονισμένα, τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να ξαναγίνει αυτό, αλλά είναι ένα μάθημα ότι όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλές καταστάσεις.

Ευχαριστώ πολύ»
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά