Τι συνεργασία προβλέπει η Υπογραφή Πρωτοκόλλων Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και Δήμων Χανίων και Ηρακλείου

Πρωτοκόλλα Συναντίληψης και Συνεργασίας τα οποία αφορούν στην αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπεγράφησαν την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και των Δήμων Χανίων και Ηρακλείου.
Τα πρωτόκολλα που υπέγραψαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και οι Δήμαρχοι Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας και Ηρακλείου Βασίλειος Λαμπρινός,  αποσκοπούν:
-Στην αξιοποίηση, κατά τον βέλτιστο τρόπο, της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ, προς όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου με τη δημιουργία υποδομών οι οποίες θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.
-Στην εξυπηρέτηση λόγων γενικού συμφέροντος, αναγόμενων στην ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης των οικείων Δήμων.
-Στη σύμπραξη δύο βασικών θεσμών της Πολιτείας (Ένοπλες Δυνάμεις-Τοπική Αυτοδιοίκηση).
Ειδικότερα, το πρωτόκολλο ΥΠΕΘΑ-Δήμου Χανίων αφορά στην αξιοποίηση του στρατοπέδου «ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ». Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου προβλέπεται η συγκρότηση επιτροπής στρατηγικής συνεργασίας, με συμμετοχή εκπροσώπων αμφοτέρων των συμβαλλομένων μερών, προκειμένου να καθορισθεί το ειδικότερο πλαίσιο αξιοποίησης του εν λόγω στρατοπέδου. Επισημαίνεται ότι μετά από ενέργειες του ΥΠΕΘΑ έχει εγκριθεί η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2019 του έργου μετεγκατάστασης των Μονάδων/Υπηρεσιών του στρατοπέδου ‘’Μαρκοπούλου’’ στο στρατόπεδο ‘’Ραπτοπούλου’’ στα Χανιά.
Το παρών στην υπογραφή του πρωτοκόλλου από τους κ.κ. Αποστολάκη και Βάμβουκα, έδωσαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης καθώς και τοπικοί Βουλευτές.
Το πρωτόκολλο ΥΠΕΘΑ-Δήμου Ηρακλείου αφορά στην πολεοδόμηση των πρώην στρατοπέδων «ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ», «ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ» και «ΘΕΟΔΟΣΑΚΗ», προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη αξιοποίηση τους, επ’ ωφελεία και των δύο μερών, καθώς και την παραχώρηση προς χρήση από το Δήμο τμήματος του πρώην Στρατοπέδου ‘’ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ’’, με αποκλειστικό σκοπό την κατασκευή σχολικού συγκροτήματος.
Παρόντες στην υπογραφή του πρωτοκόλλου ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και τοπικοί Βουλευτές.
Στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Κρήτη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στις περιοχές που έχουν τοποθετηθεί στρατιωτικές γέφυρες τ. Bailey, λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα, στον Πλατανιά και το Πατελάρι. Επίσης επισκέφθηκε και την περιοχή του Αλικιανού όπου προγραμματίζεται η τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας τ. Bailey στον ποταμό Κερίτη.Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά