Απαντήσεις Αποστολάκη για 32 ΤΑΞ και τον ΑΓΕΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, επισκέφθηκε την 1η Στρατιά καθώς και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκαν κατά περίπτωση, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ»,  Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος  και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.  
Ο Υπουργός συζήτησε για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ανωτέρω Σχηματισμών, παρείχε οδηγίες και κατευθύνσεις και συνομίλησε με το προσωπικό τους.
Δήλωση ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη κατά την επίσκεψή του σε Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λάρισα
«Έχουμε έρθει σήμερα εδώ, στη Λάρισα, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό ΓΕΣ και τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, σε μία σειρά επισκέψεων και ενημερώσεων, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υπουργός, για να διαπιστώσουμε, άλλη μία φορά, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα της 1ης Στρατιάς, η οποία έχει έναν πολύ σοβαρό ρόλο να διατελέσει  και τον οποίο εκτελεί με τον καλύτερο τρόπο. Το προσωπικό είναι σε εξαιρετική κατάσταση, τα οπλικά συστήματα και η υποστήριξη είναι σε καλό επίπεδο. Διαπιστώνουμε, λοιπόν, άλλη μια φορά, το υψηλό ηθικό και τη δυνατότητα να εκτελέσουν την αποστολή τους κατά τον καλύτερο τρόπο».
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Για την Ταξιαρχία στο Βόλο θα μας πείτε κάτι; Και εδώ, για το στρατόπεδο «ΜΠΟΥΓΑ».
Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, όπως έχει γίνει, θα υλοποιηθεί. Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να γίνει και τον καλύτερο χρόνο. Θα γίνουν όλα αυτά, όπως έχουν σχεδιαστεί.
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Έχει σχέση αυτό με τις εκλογές;
Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Δεν έχει σχέση με τις εκλογές, έχει σχέση με το δικό μας σχεδιασμό για την προετοιμασία, για να γίνουν οι κινήσεις συντονισμένα, όπως πρέπει και στο χρόνο που πρέπει.
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει περαιτέρω κινήσεις με σύμμαχες χώρες, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Υπάρχουν πάρα πολλά δημοσιεύματα σχετικά με το ρόλο της 110 Πτέρυγας Μάχης.
Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Η συνεργασία μας με τους συμμάχους και ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται για να αυξήσουμε τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες, σε συνεργασία, όπου μπορούμε και όπου χρειάζεται, με τις Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών.
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Η 110 Πτέρυγα Μάχης, κ. Υπουργέ, θα αποτελέσει και έδρα των Global Hawk στο μέλλον;
Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις. Υπάρχουν διάφορα αιτήματα, τα οποία τα συζητάμε, τα εξετάζουμε και θα δούμε. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα.
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, προχθές, ο Αρχηγός ΓΕΣ δέχτηκε μία επίθεση από τον πρώην Υπουργό, τον Πάνο Καμμένο. Έχει τη στήριξή σας ο κ. Καμπάς;
Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Βεβαίως έχει τη στήριξή μου και είπα, νομίζω το ακούσατε, ότι οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων είναι θεσμοί, έχουν επιλεγεί με τα κριτήρια ότι είναι οι ικανότεροι και τους Αρχηγούς δεν τους κριτικάρουμε κατά τη διάρκεια της θητείας τους, απλά πρέπει να τους αφήσουμε τα περιθώρια να αποδείξουν την ικανότητά τους και τις δυνατότητές τους με το έργο τους

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά