Ελικόπτερο της Αεροπορίας στρατού ψάχνει τους αγνοούμενους

Μεσαρά: «Ελάτε γιατί πνιγόμαστε» – Το τελευταίο μήνυμα πριν χαθεί η οικογένεια στο ρέμα | Newsit.gr
Μία οικογένεια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και χάθηκε μέσα σε ρέμα, την νύχτα του Σαββάτου.
Πρόκειται για τέσσερα άτομα οποία επέβαιναν στο όχημα τους, ένα ζευγάρι, η αδερφή της κοπέλας και η μητέρας της, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ρέματος, στην περιοχή του Γεροποτάμου,  στο ύψος «τρία αστέρια», στο Ηράκλειο, μετά την επιστροφή τους από κοινωνική εκδήλωση ανάμεσα στο Τυμπάκι και στις Μοίρες.
Τραγική λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι ότι ένα από τα θύματα τηλεφώνησε την ώρα που τους είχε παρασύρει ο ποταμός, λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε».
Τα συγκεκριμένα άτομα δεν γνώριζαν την περιοχή, καθώς είχαν έρθει από το Ηράκλειο.
Σύμφωνα, με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης,  Νίκο Λαγουδάκη, οι έρευνες ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με 30 πυροσβέστες. άνδρες της ΕΜΑΚ και ένα σκάφος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές χρησιμοποιούν drone, ενώ έχει σηκωθεί και ελικόπτερο.

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό»

«Από τη 1:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης, ενώ επισημαίνει:
«Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ τα νερά είναι ορμητικά και υπάρχει πολλή λάσπη. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές καλαμιές. Οπως προανέφερα οι έρευνές μας γίνονται αυτή την ώρα σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Στην τεράστια επιχείρηση που πραγματοποιείται συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας, ένα σκάφος της ΕΜΑΚ, καθώς και drone».

Το σημείο από το οποίο επιχείρησε να περάσει το αμάξι

Στα δύο οι Κάτω Γούβες

Στα δύο έχουν «κοπεί» οι Κάτω Γούβες του δήμου Χερσονήσου λόγω του χειμάρρου που βρίσκεται στη μέση του χωριού και με τις έντονες βροχοπτώσεις, υπερχείλισε.
Χθες το βράδυ, 30χρονη γυναίκα που επιχειρούσε να διασχίσει με το όχημά της το σημείο, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και για τον απεγκλωβισμό της, στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την 3η ΕΜΑΚ, που έσπευσαν με 2 οχήματα και 4 άνδρες, δίνοντας τέλος στην αγωνία της γυναίκας που βρισκόταν εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της.
Με πληροφορίες από flashnews, ΑΠΕ
newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά