Κρίσεις για να αποστρατευθεί ο Στρατηγός Στεφανής; Ο άριστος των αρίστων ήταν η … παραφωνία των Ε.Δ;,

 
«Η αγάπη βλέπει με το τηλεσκόπιο, ο φθόνος με το μικροσκόπιο»
Αλήθεια, κύριοι, το πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ο τέως Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής; Όλα τα άλλα λειτουργούσαν ρολόι στο Στρατό Ξηράς και στις Ένοπλες Δυνάμεις και η μοναδική ….παραφωνία ήταν ο τέως Α/ΓΕΣ; Με την αποστρατεία του κου Στεφανή εξυγιάνθηκε το Στράτευμα;  Δηλαδή ο τέως απέτυχε; Δεν έδωσε λύσεις; Και τώρα; Έγιναν οι μεταρρυθμίσεις που έκρινε το ΚΥΣΕΑ ότι επί Αρχηγίας Στεφανή δεν προχώρησαν; Ή αναμένουμε την εξυγίανση; Τον αποστράτευσαν γιατί ήταν ανεπαρκής; Πού; Δηλαδή δεν νοιώθουν έκθετοι – ΚΥΣΕΑ και εμφαντικά ο νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας και τέως Α/ΓΕΕΘΑ (στον οποίο ο Πρωθυπουργός έδωσε  λευκή εντολή)  – όταν από τις τρεις ημέρες Αρχηγίας του νέου Α/ΓΕΣ οι δύο είναι στο Νοσοκομείο για να ελεγχθεί η υγεία του; Μήπως υπάρχει φθόνος για τον κο Στεφανή σε τέτοιο βαθμό, ώστε να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του νέου Α/ΓΕΣ  κου Καμπά, του οποίου το πρώτο στοίχημα είναι να αναμετρηθεί με την αντοχή του εαυτού του: να διατηρήσει όσα ο κος Στεφανής πέτυχε σε μια διετία. Και έχει χρέος να μην αγνοήσει την ανάγκη της Πατρίδας.
Εξηγώ: όταν ο Γράμμος, η Γράμμουστα, τα Διαπόντια Νησιά, ο Άγιος Ευστράτιος και άλλα διακόσια, ξεχασμένα και άγνωστα για τους πολίτες φυλάκια της Πατρίδας είχαν την φυσική παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Στεφανή και την ακούραστη ανταπόκρισή του σε ό,τι ζητούσαν ή ο ίδιος έκρινε ότι έπρεπε να έχουν χωρίς να το ζητήσουν, αν ο νέος Α/ΓΕΣ δεν διατηρήσει την ίδια επαφή με τους ίδιους ρυθμούς, μειώνεται το αίσθημα της Ασφάλειας του Ανθρώπινου Δυναμικού του Στρατού Ξηράς. Διότι το ανθρώπινο δυναμικό κάνει τη διαφορά του Ελληνικού Στρατού σε καιρό ειρήνης και πολέμου, είναι το πιο ισχυρό «όπλο». Ο κος Στεφανής γνώριζε  την δυναμική της φυσικής παρουσίας του Αρχηγού και δεν διανοείτο να πάρει άδεια. Ήταν παρών και ακαταπόνητος. Διανοητικά, ψυχικά, σωματικά. Είχε τη δύναμη και την διαύγεια του νου να διοικεί εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, ακούραστα το Στρατό Ξηράς και επιπλέον να αποτελεί τη λύση και στα προβλήματα των πολιτών. Το ζήσαμε στη Σύμη δυο φορές, στην Δράμα προσφάτως και πολλές φορές ακόμη που ο ίδιος φρόντισε να μην γίνει πρωτοσέλιδο.
Άρα: οι κρίσεις έγιναν για να «φύγουν» τον κο Στεφανή. Να τον καταστήσουν «ευδοκίμως τερματίσαντα». Τους είναι πιο βολικός έτσι διότι δεν έκανε ποτέ χατίρια – «λόγων απορρήτων εκφοράν μη ποιού» λέει η ΚΥΠ και αναρωτιόμαστε πόσα είναι αυτά που δεν γνωρίζουμε και ίσως μάθουμε εν συνεχεία  – δεν έγινε φίλος με κανένα, δεν ζητούσε και δεν έδινε ανταλλάγματα, δεν είχε πολιτικές πλάτες, δεν είχε πολιτικές βλέψεις, εισέπραττε αγάπη και σεβασμό και ως Άριστος Στρατηγός είχε την σοφία και το ήθος να τιμήσει την στολή του Αξιωματικού με πάθος και περηφάνια μέχρι την τελευταία ημέρα της αποστρατείας του, όπως είθισται να κάνει ο κάθε άξιος Στρατιωτικός: τιμά την στολή του και δεν την προδίδει ΠΟΤΕ και για κανένα λόγο.
Άρα: οι κρίσεις έγιναν για να αποστρατεύσουν τον κο Στεφανή. Αν όχι, γιατί; Τούτη την κρίσιμη ώρα για την Πατρίδα, οι αποτελούντες το ΚΥΣΕΑ φαίνεται να μην νοιάζονται για την Πατρίδα. Τον θέτουν σε αποστρατεία παραγκωνίζοντας τον παράγοντα Ασφάλεια, Στρατιωτική Διπλωματία, Αμυντική Ικανότητα, διαγράφοντας τις διεθνείς διακρίσεις του και την καθολική αποδοχή του. Και διατηρώντας τους λοιπούς ως είχαν. Και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τους εαυτούς τους που κατάφωρα απέδειξαν ότι τους ήταν δυσάρεστος ίσως διότι συγκρινόμενοι μαζί του ένοιωθαν λίγοι ή δεν ήταν του χεριου τους. Δεν θα το ομολογήσουν ποτέ σε μας, ο καθρέφτης τους όμως το γνωρίζει. Από αυτόν δεν κρύβεται κανείς μας.
Η επιχειρηματολογία εναντίον του τέως Α/ΓΕΣ από συγκεκριμένη στρατιωτική  ιστοσελίδα είναι κωμική. Κατηγορήθηκε για ατυχία, για γκαντεμιά, για τους δυο στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο, για το ελικόπτερο που χάλασε, για τον στρατιώτη που τραυματίστηκε, για το όχημα που ανετράπη, για το ελικόπτερο που έπεσε… όλα ήταν αποτέλεσμα της Αρχηγίας Στεφανή. Ισχύουν τα παραπάνω ως δικαιολογία καφετζούς και χαρτορίχτρας. Όχι αν είσαι σοβαρός και αξιόπιστος δημοσιογράφος. Και κυρίως όταν το αντικείμενο της αρθρογραφίας είναι η Άμυνα και η Ασφάλεια της Χώρας. Ωστόσο, αποσιωπήθηκαν συμβάντα όπου απαλύνθηκε ο πόνος των πολιτών, ομαλοποιήθηκε η ζωή τους με την παρέμβαση του κου Στεφανή. Μέχρι και η επίσκεψή του στο Άγιο όρος χλευάστηκε. Δυο μέτρα, δυο σταθμά; Μπορώ να κατανοήσω τον φθόνο από τους αξιωματικούς, αδυνατώ να ερμηνεύσω τον φθόνο από δημοσιογράφους.
Χλευάστηκε γιατί παρα-επικοινωνήθηκαν –λένε-  οι δράσεις του ΓΕΣ. Το ανύπαρκτο δεν επικοινωνείται. Ή διαφορετικά, αν δεν έχεις να δείξεις, δεν δείχνεις.
Τελικά, ποιος σκέπτεται την Πατρίδα; Ποιος έχει συναίσθηση των αποφάσεων και των επιλογών του; Ποιος θα λογοδοτήσει αν χρειαστεί; Ποιος νοιάζεται για την έρμη την Πατρίδα;
Ο σπουδαιότερος Κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας δολοφονήθηκε από τους Μαυρομιχαλαίους. Πίσω από την δολοφονία του κρυβόταν ο Μητροπολίτης Θεόκλητος Φαρμακίδης, ο οποίος ενώ διαφωνούσε με την φιλορωσική πολιτική του, τού είχε ζητήσει ευθέως να τον διορίσει ως έναν από τους Διοικητές των Πενταρχιών που οργάνωσε ο Καποδίστριας για την καλύτερη διοίκηση της Πελοποννήσου. Αφού και στην δεύτερη θητεία των Διοικητών των Πενταρχιών ο Φαρμακίδης διαπίστωσε ότι δεν ήταν ανάμεσα στους εκλεκτούς, έστειλε επιστολή στον Κυβερνήτη γράφοντά του το εξής: «Πάλι με εξέχασες, αλλά ο καιρός ήν διδάσκαλος».  Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια σχολιάστηκε από τον Ελβετό Εϋνάρδο ως δολοφονία της Πατρίδας, ενώ ο Πετρόμπεης Μαυριμιχάλης, συγγενής των εκτελεστών, έλεγε «…το αίμα του με κυνηγάει ακόμα…».
Στις 25 Ιανουαρίου 2019 το ΚΥΣΕΑ «δολοφόνησε» άνευ επιχειρηματολογίας, αν όχι τον άριστο των αρίστων, ένα από τα λαμπρότερα, αξιότερα, ικανότερα στελέχη του Στρατού Ξηράς, τον Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή. Ευχή όλων μας να μην το μετανοήσει κανείς. Διότι δίπλα μας δεν είναι το Λουξεμβούργο.
Καλή, ευτυχισμένη, νέα ζωή στον κο τέως Αρχηγό του Στρατού Ξηράς. Η άδικη αποστρατεία του, τον ,» καταδικάζει» σε ισόβιο Αρχηγό στις συνειδήσεις των ανθρώπων που αγόγγυστα βοήθησε, των στελεχών που συνεργάστηκε, όλων όσοι στο πρόσωπό του βρήκαν έναν σπουδαίο Δάσκαλο, έναν έμπιστο Στρατηγό, έναν μετά πάθους και ανιδιοτέλειας ατόφιο Πατριώτη, δίνοντάς του τη μεγαλύτερη δικαίωση. Και αυτό δεν μπορεί να το «δολοφονήσει» κανείς._
Περισσότερα άρθρα για τον Στρατηγό Στεφανή εδώ
 
* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   
The article expresses the views of the author      

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά