Αποστολάκης: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τις υπερπτήσεις

Αποστολάκης: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τις υπερπτήσεις στην παράδοση-παραλαβή

Για πρώτη φορά ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη για τις υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο του.
Ο νέος υπουργός ξεκίνησε την απάντησή του επισημαίνοντας ότι «η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη ακόμη μεγαλύτερη. Η απάντηση είναι σύντομη και απλή. Παραδοσιακά κατά τις τελετές τιμώνται και ο παραδίδων και ο παραλαμβάνων. Η υπερπτήση των αεροσκαφών ήταν στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσης και δεν δημιουργήθηκε επιχειρησιακό κενό». Εξήγησε επίσης ότι ακριβώς επειδή εντάχθηκε «ως επιπλέον αντικείμενο σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση» και ως εκ τούτου δεν υπήρξε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση».
Είπε χαρακτηριστικά πως «κανένα θεσμικό κείμενο της Πολεμικής Αεροπορίας δεν απαγορεύει τέτοιες υπερπτήσεις οπότε δεν υφίσταται ζήτημα κενού στην επιχειρησιακή ετοιμότητα». Και εξήγησε: «όσον αφορά το κόστος δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό της Πολεμικής Αεροπορίας» ωστόσο επειδή όσα προβλέπονται από τον τακτικό προϋπολογισμό περιλαμβάνονται σε έγγραφα για τα οποία «η διαβάθμιση είναι απόρρητη και δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί», αν υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον «μπορείτε να ζητήσετε και να λάβετε γνώση».
Μάλιστα απαντώντας στους υπαινιγμούς του κ. Σταμάτη για προσωπικές σχέσεις με τον τέως υπουργό, ο κ. Αποστολάκης απάντησε πως: «οι προσωπικές σχέσεις δεν αφορούν τα επιχειρησιακά ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων».
Όταν ο Δημήτρης Σταμάτης αντέτεινε πως «στις δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης δεν γίνονται τέτοιες τελετές», ο υπουργός ανταπάντησε ότι «η επίκληση μη δημοκρατικών χωρών δεν είναι επιτυχής». Και συνέχισε: «Οι τιμές αποδίδονταν και θα αποδίδονται στις Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με τις μακρόχρονες παραδόσεις τους. Η Ελλάδα έχει μία παράδοση και δεν έγινε τίποτα διαφορετικό. Ό,τι έγινε έγινε σε συνεκμετάλλευση με την καθημερινή δραστηριότητα και δεν υπήρξε επιχειρησιακό κενό… Ο εναέριος χώρος, τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας προστατεύονται, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση».
Κλείνοντας ο υπουργός Άμυνας απηύθυνε «Πρόκληση και πρόσκληση ενότητας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».
ethnos
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά