ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Μόνιμοι της Ε.Φ. έκοψαν δέντρα στρατοπέδου για τα τζάκια τους, καταγγέλουν οι Οικολόγοι


Υπόνοιες κατά στελεχών της Εθνικής Φρουράς, για οικειοποίηση ξυλείας από κόψιμο ευκαλύπτων σε στρατόπεδο στην Λευκωσία, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα, από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.






Στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα, την Δευτέρα 17/12, αναφέρει ότι υπάρχει καταγγελία για σειρά ευκαλύπτων που κόπηκαν στο στρατόπεδο «Σώτου Χατζηπροκοποίου» στο Τσέρι, με τη ξυλεία των δέντρων να μετατρέπεται σε καυσόξυλα, τα οποία όπως φαίνεται, οικειοποιήθηκαν μόνιμα στελέχη της μονάδας.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επισυνάπτει και φωτογραφίες,στις οποίες σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, φαίνονται δύο διπλοκάμπινα στελεχών έτοιμα για φόρτωμα.
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση και δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:
"Κόβουν τα δέντρα για καυσόξυλα ακόμα και σε στρατόπεδο
Καθώς έχουμε μπει για καλά στον χειμώνα, πληθαίνουν καταγγελίες για παράνομες εκκοπές ή βαθύ κλάδεμα δέντρων με σκοπό την παράγωγή καυσόξυλων.
Η πρακτική αυτή που είναι σαφώς αντιπεριβαλλοντική, είναι και ανόητη, αφού τα φρεσκοκομμένα ξύλα έχουν χαμηλή ενεργειακή αξία.
Μια καταγγελία που ξεχωρίζει είναι η περίπτωση εκκοπής σειράς ευκαλύπτων στο στρατόπεδο «Σώτου Χατζηπροκοπίου» στο Τσέρι. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα ξύλα μετατράπηκαν σε καυσόξυλα, τα οποία οικειοποιήθηκαν - απο ότι φαίνεται - μόνιμα στελέχη της μονάδας. Στη φωτογραφία φαίνονται καθαρά δύο διπλοκάμπινα που ανήκουν σε στελέχη της μονάδας, έτοιμα να φορτώσουν τα καυσόξυλα.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές όπως για παράδειγμα την Εθνική Φρουρά, το Υπουργείο Άμυνας και ιδιαίτερα το Τμήμα Δασών, να ερευνήσουν την υπόθεση αυτή αλλά και να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να αποτρέψουν την παράνομη εκκοπή ή το βαθύ κλάδεμα των δέντρων για την παραγωγή καυσόξυλων.
Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών"
Επιμέλεια Χ. Ζήνωνος
https://www.tothemaonline.com/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά