Η ΥΙΝ πίσημα πλέον το όγδοο μέλος του Δικτύου Ναυτιλιακών Βιβλιοθηκών

Η ΥΙΝ στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της συνεισφοράς της στα τεκταινόμενα στη ναυτική επιστήμη και τη γνώση ,έχει τη χαρά και την τιμή να αποτελεί και επίσημα πλέον το όγδοο μέλος του Δικτύου Ναυτιλιακών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.ΝΑΥ.ΒΙ) ή Maritime Library Network (MarLiNet).
Το Δίκτυο αυτό μπορεί να περιγραφεί συνοπτικά ως μια Συμμαχία Γνώσης στο Ναυτιλιακό Χώρο.
Η απαίτηση δημιουργίας της εν λόγω Συμμαχίας, προέκυψε από την απουσία οργανωμένης /συγκεντρωμένης πηγής ή δικτύου πληροφορίας μέσω βιβλιογραφίας, στο πλαίσιο απόκτησης γνώσης στο ναυτιλιακό τομέα -ένα τομέα που αποτελεί ναυτική και ναυτιλιακή πολιτιστική κληρονομιά για τη χώρα μας-, ώστε να υπάρχει εύκολη και πολύπλευρη πρόσβαση σε αυτήν, από κάθε ερευνητή/αναγνώστη. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της συνεργασίας μεταξύ βιβλιοθηκών φορέων και ιδρυμάτων που διαθέτουν συλλογές σχετικές με τη ναυτιλία και τη ναυτική επιστήμη.
Στο ΔΙ.ΝΑΥ.ΒΙ. συμμετέχουν οι βιβλιοθήκες των ακόλουθων φορέων:
1. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
2. Ίδρυμα Ευγενίδη
3. Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος
4. Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
5. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
6. Πανεπιστήμιο Πειραιά
7. Πανεπιστήμιο Αιγαίου
8. Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού
Κύρια επιδίωξη του Δικτύου είναι να συμβάλει στη λειτουργία σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, μιας ελκυστικής ενιαίας πύλης πληροφόρησης, με σκοπό την εγγύτερη αλληλεπίδραση και την άμεση τροφοδότηση της πληροφορίας ανάμεσα σε ακαδημαϊκές, επιστημονικές και επαγγελματικές κοινότητες στον τομέα της ναυτιλίας, ενισχύοντας τη γνώση σχετικά με τις εξελίξεις στην έρευνα και τις καινοτομίες στο ναυτικό και ναυτιλιακό τομέα.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά