Βραβεύτηκε ο Βετεράνος πιλότος του Β’ ΠΠ Αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Πλειώνης





Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, τον Αντιπτέραρχο ε.α. Γεώργιο Πλειώνη, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου και του Υπαρχηγού ΓΕΝ Υποναύαρχου Ιωάννη Παξιβανάκη ΠΝ, και τίμησε στο πρόσωπό του τη γενιά των Ελλήνων Στρατιωτικών που πήραν μέρος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
O Αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Πλειώνης γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας το έτος 1920 και το 1939 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων.  Συμμετείχε σε συμμαχικές επιχειρήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ ΠΠ. Είχε πλούσια πολεμική δράση και σε τρεις περιπτώσεις διασώθηκε παρά τη συντριβή του αεροσκάφους του. 
Πραγματοποίησε 167 επιτυχείς αποστολές, διαφόρων τύπων, αναχαιτίσεων εχθρικών αεροσκαφών, επιθετικών αναγνωρίσεων, πολυβολισμών και βομβαρδισμού εχθρικών θέσεων, ερευνών εντοπισμού καταπεσόντων αεροσκαφών, προστασίας νηοπομπών.
Μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από διάφορες επιτελικές θέσεις εντός και εκτός Ελλάδας σε Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον, Σμύρνη και αλλού.
Μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, αρνείται να συνεργαστεί με το δικτατορικό καθεστώς και στις 12 Μαΐου 1967 αποστρατεύεται με τον βαθμό του Ταξιάρχου.
Το 1970 η Ασφάλεια του αρνείται τη χορήγηση διαβατηρίου και του απαγορεύει την προμήθεια αγαθών από τα στρατιωτικά καταστήματα, ενώ του στερείται και το δικαίωμα περίθαλψης από τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Το 1975 του απενεμήθη ο βαθμός του Υποπτεράρχου και το 1981 ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.
Έχει τιμηθεί με περισσότερα από 24 παράσημα ελληνικά και ξένα, μετά των οποίων περιλαμβάνεται το Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας, 2 Πολεμικοί Σταυροί, 3 Σταυροί Ιπταμένου και  άλλα.















Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά