Γενικό Επιτελείο Στρατού & ΑΚΟΣ σε Φλώρινα και Καστοριά

akosΕπιστημονική εκδήλωση
«Πρόληψη – μια ενσυνείδητη πράξη»
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 18.00, Φλώρινα, Αίθουσα Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Ο Αριστοτέλης»
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 11.00, Καστοριά, Λέσχη Αξιωματικών
Μετά τη Χίο, σε Φλώρινα και Καστοριά συνεχίζουν τις κοινές δράσεις τους, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και η μη κερδοσκοπική εταιρία «ΑΚΟΣ: θεραπεία σώματος και ψυχής» στο πλαίσιο του Συμφωνητικού Συνεργασίας και Αμοιβαίας Κατανόησης που υπέγραψαν, καθώς το ΓΕΣ, στο πλαίσιο το οποίο έχει οριστεί από το ΥΠΕΘΑ, έχει ανακηρύξει τον 2018 ως Έτος Μέριμνας για το Προσωπικό.
Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, συνδιοργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη – μια ενσυνείδητη πράξη» στην αίθουσα του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Ο Αριστοτέλης» στη Φλώρινα και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στη Λέσχη Αξιωματικών Καστοριάς.
Στόχος του ΓΕΣ και της ΑΚΟΣ είναι, να γίνει κοινό κτήμα και συνείδηση το ότι ο καρκίνος δεν αποτελεί πλέον «επάρατη νόσο» αλλά μία ασθένεια, που αν την αντιμετωπίσεις έγκαιρα αποθεραπεύεσαι: «κλειδί» στην αποτροπή του καρκίνου η πρόληψη.
Σκοπός του Γενικού Επιτελείου Στρατού μέσω της συνεργασίας του με την ΑΚΟΣ είναι, η εστίαση στο θέμα της πρόληψης της παγκόσμιας μάστιγας του καρκίνου μέσω της σωστής ενημέρωσης του στρατιωτικού προσωπικού. H ΑΚΟΣ είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στη μάχη κατά του καρκίνου και αφετέρου στηρίζει τους αποθεραπευμένους αλλά και τους ογκολογικούς ασθενείς με σειρά δράσεων.
Στη συνοδοιπόρευση της ΑΚΟΣ με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το επιστημονικό της δυναμικό όλων των ειδικοτήτων (ογκολόγοι, χειρουργοί, ουρολόγοι, ψυχολόγοι, διατροφολόγοι κ.α) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΓΕΣ, για την από κοινού διενέργεια επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων αλλά και συνεδρίων.
Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος- Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη επισημαίνει: «Η πρωτογενής πρόληψη δεν είναι μια λέξη, είναι  καθημερινή δράση και μάλιστα, ενσυνείδητη δράση, μια καθημερινή πράξη. Η δευτερογενής πρόληψη είναι υποχρέωση όλων, στάση ζωής που μέσω της ενημέρωσης και του προσυμπτωματικού ελέγχου, χαρίζει πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής. Σε πολλές ασθένειες παίζει τεράστιο ρόλο η έγκαιρη διάγνωση. Δεν πρέπει να είμαστε αμέτοχοι. Ο οργανισμός μας “μιλά”. Όταν κάτι ανησυχητικό συμβαίνει, δείχνει «σημάδια» που πρέπει να μας θέσουν σε εγρήγορση.  Ας μην αγνοούμε τα σήματα κινδύνου που εκπέμπει το σώμα μας. Να επισκεπτόμαστε το γιατρό πριν η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω. Καθοριστικός είναι και ο ρόλος της τριτογενούς πρόληψης,  που συμβάλλει στην αποκατάσταση και  στην επιστροφή του ασθενή σ’ ένα επίπεδο ζωής, όσο το δυνατόν εγγύτερο σε αυτό που είχε πριν εκδηλώσει τη νόσο, με την ελαχιστοποίηση των σωματικών ή ψυχολογικών παρενεργειών που μπορεί να εκδηλώσει, εξαιτίας του καρκίνου αλλά και της  ακολουθούμενης θεραπευτικής μεθόδου».
Αναλυτικά το πρόγραμμα της επιστημονικής εκδήλωσης στη Φλώρινα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18:30 – 18:15 Π Ρ Ο Σ Ε Λ Ε Υ Σ Η
18:15-18.30 Χ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Σ Μ Ο Ι
18.30 – 20:00 Ο Μ Ι Λ Ι Ε Σ
Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής- Ογκολόγος, Πρόεδρος της AΚΟΣ
«Πρόληψη: μια ενσυνείδητη δράση »
Φλώρα Σταυρίδη, Παθολόγος Ογκολόγος
«Πώς οι καθημερινές μας συνήθειες συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου»
Δρ. Σπύρος Γκούβαλης, Χειρουργός-Ουρολόγος
«Η πρόληψη στον Καρκίνο του Προστάτη»
Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, Γυναικολόγος- Μαιευτήρας
«Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα»
20:00- 20.30  Συζήτηση με το κοινό
Αναλυτικά το πρόγραμμα της επιστημονικής εκδήλωσης στην Καστοριά
11:00 – 11:15 Π Ρ Ο Σ Ε Λ Ε Υ Σ Η
11:15-11.30 Χ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Σ Μ Ο Ι
11.30 – 13:00 Ο Μ Ι Λ Ι Ε Σ
Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής- Ογκολόγος, Πρόεδρος της AΚΟΣ
«Πρόληψη: μια ενσυνείδητη δράση »
Φλώρα Σταυρίδη, Παθολόγος Ογκολόγος
«Πώς οι καθημερινές μας συνήθειες συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου»
Δρ. Σπύρος Γκούβαλης, Χειρουργός-Ουρολόγος
«Η πρόληψη στον Καρκίνο του Προστάτη»
Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, Γυναικολόγος- Μαιευτήρας
«Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα»
20:00- 20.30  Συζήτηση με το κοινό
AKOS_1
 AKOS_3
http://oladeka.com/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά