Φεύγει απο το Άμυνας ο Κουβέλης. Τη θέση του πήρε ο Πάνος Ρήγας!!



Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο νέος ανασχηματισμός.

Εκπληξη ο Κουβέλης που μετακινείται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκτος και στην θέση του ο Πάνος Ρήγας. Επίσης προστίθεται και ως Υφυπουργός η  Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος
Αναπληρωτής Υπουργός: Πάνος Ρήγας
Υφ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά



Πάνος Ρήγας
Γεννήθηκε το 1956 στην Καλαμάτα. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας (Γαλλία).

Τοποθετήθηκε Έπαρχος Άνδρου (1986-1988) και Νομάρχης Χίου (1988-1989 και 1993-1994). Εξελέγη Νομάρχης Κυκλάδων το 1994 και το 1998, ενώ το 2002 εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων. Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ, και επανεξελέγη το 2007 και το 2009. Από το Σεπτέμβριο 2010 έως και τον Ιούνιο του 2011 ήταν Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009.
Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Προυσαλόγλου.


Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είναι Σερραία πολιτικός, υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα, βουλευτής Σερρών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.


Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 21 Φεβρουαρίου 1958. Είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έγγαμη με τον Χρήστο Τσαρουχά. Έχει έναν γιο τον Κωνσταντίνο Τσαρουχά και μία κόρη την Κατερίνα Τσαρουχά.
Εξελέγη Βουλευτής Νομού Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009. Υπήρξε Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.
Υπήρξε μέλος των Διαρκών Επιτροπών Εξωτερικών και Αμύνης, καθώς επίσης και Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης.
Ήταν μέλος του Τμήματος Γυναικών της ΝΔ από το 1983 έως το 2012. Διετέλεσε μέλος Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ.
Τον Φεβρουάριο του 2012, μετά την καταψήφιση της δεύτερης δανειακής σύμβασης, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και από μέλος του κόμματος. Τον επόμενο μήνα προσχώρησε στο νέο κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες και ανέλαβε καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΚΟ του κόμματος μαζί με τον Χρήστο Ζώη.
Στις Εθνικές Εκλογές του 2012 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην εκλογική περιφέρεια Σερρών και εκλέχθηκε ως η μοναδική Βουλευτής προερχόμενη από τους ΑΝ.ΕΛ..
Στις 18 Μαΐου 2012 εξελέγη ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με 185 ψήφους υπέρ και 96 λευκά.
Στις Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την τοποθέτησαν πρώτη στη λίστα του ψηφοδελτίου τους (και σύμφωνα με τη σταυροδοσία των Εκλογών του Μαΐου). Το κίνημα διατήρησε την έδρα στο Νομό Σερρών, ανανεώνοντας τη θητεία της στο αξίωμα.
Στις 29 Ιουνίου 2012 επανεξελέγη ΣΤ' Αντιπρόεδρος με 225 ψήφους υπέρ.
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη Βουλευτής Ν. Σερρών με το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Στις Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την τοποθέτησαν πρώτη στη λίστα του ψηφοδελτίου τους (και σύμφωνα με τη σταυροδοσία των Εκλογών του Ιανουαρίου). Το κίνημα διατήρησε την έδρα στο Ν. Σερρών, ανανεώνοντας τη θητεία της στο αξίωμα.
Παράλληλα, επανατοποθετήθηκε στο αξίωμα της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά