Μήνυμα για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο

© Παρέχεται από: 24 Media Digital S.A.
Αύξηση της έντασης στο Αιγαίο από την Άγκυρα το αμέσως επόμενο διάστημα προβλέπει η Αθήνα, μετά τις αντιδράσεις από τη γειτονική χώρα στην απελευθέρωση και παραχώρηση πολιτικού ασύλου στον ένα από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς.
Η ανησυχία πηγάζει πρωτίστως από την ανακοίνωση-αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, η οποία είναι και η πιο σκληρή από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στη γειτονική μας χώρα.
Η Αθήνα επικεντρώνει στην προειδοποίηση ότι «δεν μπορεί να αναμένεται καμία βελτίωση στην εφαρμογή των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης χωρίς να λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με τους τρομοκράτες που επιχείρησαν να υλοποιήσουν το πραξικόπημα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, τη δημοκρατία και τις σχέσεις καλής γειτονίας», αλλά και στην απειλή ότι «είναι προφανές ότι θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις μας».
Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί βέβαιον ότι θα υπάρξουν παραβιάσεις και προκλήσεις στο Αιγαίο το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ είναι πολύ πιθανόν –αλλά και μικρότερης σημασίας γεγονός- η Άγκυρα να διακόψει προσωρινά το διάλογο μεταξύ Αποστολάκη και Ακάρ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Η Αθήνα πάντως δεν προτίθεται να απαντήσει στις τουρκικές προειδοποιήσεις και να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά, ελπίζοντας ότι στην Άγκυρα θα ψυχραιμότερες απόψεις και η ένταση δεν θα κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα δημιουργήσει νέα ψυχρότητα στις σχέσεις των δυο χωρών, κάτι που φάνηκε να αλλάζει μετά την απελευθέρωση των δυο ελλήνων αξιωματικών από το καθεστώς Ερντογάν.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά