Στη "μάχη" της κατάσβεσης και ο στρατός




Στη "μάχη" και ο στρατός

Εκκενώθηκαν, πριν από λίγη ώρα, οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής, όπου μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη. Η εκκένωση έγινε μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής.
Παράλληλα, στην πύρινη λαίλαπα έχει παραδοθεί και άγωνστος αριθμός σπιτιών.
Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Νέας Εθνικής Οδού από το 56ο χιλιόμετρο, ενώ γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο, όπως ενημερώνει η αστυνομία.
Η πυρκαγιά εξαπλώνεται με δραματική ταχύτητα στο πευκοδάσος στα Γεράνεια Όρη και συγκεκριμένα στην περιοχή "Αέρας". Την ίδια ώρα, ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, κάνει λόγο για πύρινο μέτωπο 6 χιλιομέτρων.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν αυτή την ώρα φτάνουν τους 80 πυροσβέστες, με 40 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρων τμημάτων, ενώ αναμένονται ενισχύσεις με άλλα 17 οχήματα από διαφορές περιοχές της περιφέρειας. 
Το έργο της κατάσβεσης δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Στη "μάχη" της κατάσβεσης και ο στρατός
Στη "μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχντεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις, με επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη CL-415, 1 αεροσκάφος CL-215, και 2 ελικόπτερα CH47-D με κάδο), τρεις προωθητές γαιών, υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C-27 για μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια εντολή του υπουργού Εθνικής άμυνας, διατηρείται ετοιμότητα διάθεσης περαιτέρω μέσων και επίγειων μηχανημάτων ανάλογα με τι θα ζητήσουν οι αρμόδιες αρχές.
«Οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών για την δική τους ασφάλεια»
«Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών για την δική τους ασφάλεια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια σκληρή μάχη στην Κινέτα, για να μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους». Αυτά τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από λίγο, η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στα Γεράνεια Ορη, ενώ πρόσθεσε πως αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων με 17 οχήματα, από διαφορές περιοχές της περιφέρειας.
Παράλληλα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, έκλεισαν, πριν από λίγο, η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39-ο έως το 57-ο χλμ.
Επίσης, νωρίτερα εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, ενώ σημειώνεται, ότι από τους πυκνούς καπνούς έχουν καλυφθεί αρκετές περιοχές της Αττικής.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/megali-fotia-stin-kineta-ekkenothikan-treis-oikismoi-ektropi-kykloforias-stin#ixzz5M5IlHdoj

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά