Στρατιωτικός ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος στοιχιματισμού

Σε αποκαλύψεις για το κύκλωμα με το παράνομο στοίχημα της Λάρισας προχώρησε χτες η τηλεοπτική εκπομπή «η Δίκη στον ΣΚΑΪ». Συγκεκριμένα, ο ένας από τους 4 Έλληνες ποδοσφαιριστές της Football League που φαίνεται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα, ανήκει στην ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας.
Οι πληροφορίες της εκπομπής και του Κυριάκου Θωμαΐδη αναφέρουν πως πρόκειται για αμυντικό και πως αυτός μαζί με τα άλλα 13 άτομα που πόνταραν στην παράνομη στοιχηματική εταιρία, ερευνώνται από τις Αρχές.
Η Εισαγγελία Λάρισας επέστρεψε τη δικογραφία στην αστυνομία για να συνεχιστεί η προανάκριση, τη στιγμή που διερευνώνται τα κακουργήματα της στοιχηματικής απάτης με ταυτόχρονη αλλοίωση αποτελέσματος και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Όπως αποκάλυψε η εκπομπή, οι δύο διαχειριστές της ιστοσελίδας που συνελήφθησαν, κατονόμασαν τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος, ο οποίος κατάγεται από τη Νάουσα και είναι απότακτος υπαξιωματικός του στρατού. Οι δύο διαχειριστές ανέφεραν πως δύο φορές εβδομαδιαίως πήγαιναν τα κέρδη σε μετρητά στη Θεσσαλονίκη και στον «εγκέφαλο». Επιπλέον, οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να υπάρχει και τέταρτο εμπλεκόμενο πρόσωπο -πρώην αστυνομικός-, το οποίο φέρεται να διαχειρίζεται πολλές παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Η Εισαγγελία έδωσε εντολή για άρση του απορρήτου, ώστε να ανοίξουν και να ερευνηθούν τραπεζικοί λογαριασμοί, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να στοιχημάτιζαν σημαντικά ποσά σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος και της Football League.
Σημειώνεται πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία εποπτεύει η εισαγγελέας εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου, έχει εντοπίσει ακόμα δύο παράνομες στοιχηματικές σελίδες και κινείται αυτεπαγγέλτως. Η δικογραφία εστάλη στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.
Την ίδια ώρα, πρόεδρος ΠΑΕ της Football League θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου μέσα στον Ιανουάριο του 2018 για εμπρησμό εκ προθέσεως!
Στην τηλεοπτική «Δίκη», παρενέβη ο νομικός εκπρόσωπος του Απόλλωνα Λάρισας, Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος ανέφερε:
«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη δικογραφία επισήμως, ούτε για τα πρόσωπα που εμπλέκονται. Εμείς έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και είμαστε στη διάθεση όλων για να βοηθήσουμε. Φυσικά, καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες τακτικές… Αν πληροφορηθούμε αρμοδίως πως οποιοσδήποτε παίκτης μας εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση, τότε θα κινηθούμε άμεσα και θα λάβουμε κάθε μέτρο για να προστατεύσουμε την ομάδα μας, η οποία σε καμία περίπτωση σαν σύνολο δεν εμπλέκεται σε τέτοια γεγονότα…».

https://www.sportbet365.gr


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά