Τα στρατιωτικά ελικόπτερα Βlack Hawk ξεσηκώνουν αντιδράσεις στην Αλεξανδρούπολη

Τα στρατιωτικά ελικόπτερα Βlack Hawk ξεσηκώνουν αντιδράσεις στην Αλεξανδρούπολη

Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου προσγειώθηκαν τα πρώτα εννέα από τα περίπου είκοσι Αμερικανικά ελικόπτερα Βlack Ηawk στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης

Τα ελικόπτερα αφού αποσυναρμολογηθούν, θα φορτωθούν σε πλοία τα οποία αναμένεται να καταπλεύσουν  στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κι έπειτα να μεταφερθούν στην Ισπανία, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το γεγονός έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από φορείς και πολίτες. Μέλη του ΚΚΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με ομιλητή τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ ενώ συνέχισαν και με πορεία ως το λιμάνι της πόλης όπου παρ’ όλες τις προσπάθειες από τις δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας να σταματήσουν την πορεία, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ μπήκαν στο λιμάνι.
Ακόμη, «τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε “προσωρινή” NATOϊκή βάση, σε χώρο αποθήκευσης και επεξεργασίας στρατιωτικού υλικού», καταγγέλλουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα», το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου.
Το σωματεία στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στον λαό, την ίδια στιγμή δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, κλείνει συμφωνίες με τις ΗΠΑ 2,5 δις για εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων F16.
Από τη μία καταδικάζει το λαό στην πείνα και από την άλλη εμπλέκει την χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική κυβέρνηση, μεγάλου κεφαλαίου, ΕΕ.
Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Απαιτούμε:
Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
Αλεξανδρούπολη, λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!»
«Τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε “προσωρινή” NATOϊκή βάση, σε χώρο αποθήκευσης και επεξεργασίας στρατιωτικού υλικού», καταγγέλλει και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης.

radioevros.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά