Υποτιθέμενη Συνυπηρέτηση Στρατιωτικών.
ΕπιστολήΤίτλος : Υποτιθέμενη Συνυπηρέτηση Στρατιωτικών.

Σχετ. : Νόμος 2946/2001 Άρθρο 21 (Όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4139/2013, άρθρο91).

Γνωστό σε όλους το θέμα της συνυπηρέτησης και η ερμηνευτική δεινότητα του εκάστοτε υπουργείου προς όφελος της υπηρεσίας μη υπολογίζοντας τίποτα. Οι Στρατιωτικοί του Έβρου της Μαγνησίας και άλλων περιοχών, βιώνουν την διάσπαση της οικογενειακής στέγης. Ιδιαίτερα Στρατιωτικοί με συζύγους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τοποθετούνται σε σχολικές μονάδες που απέχουν τουλάχιστον μία ώρα στην καλύτερη περίπτωση. Τα στοιχεία γνωστά στην ιεραρχία η οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα λόγω του νομοθετικού κενού. Η ερμηνεία της λέξεις «περιοχή» που αναγράφεται στο σχετικό νόμο, επιδέχεται αναμφισβήτητα τροποποίηση  και συγκριμένα στον ακριβή προσδιορισμό της γενικής έννοιας «περιοχής» η οποία θα πρέπει να οριοθετείτε με κριτήρια δημοτικής υπαγωγής ή ανωτέρας χιλιομετρικής απόστασης.

Μην λησμονούμε το άρθρο 21 του Συντάγματος της Ελλάδας το οποίο αναφέρει ότι «Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία  τελούν υπό την προστασία του Κράτους».

Ελπίζουμε στην μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων και στην αποκατάσταση - τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας από πλευράς Υπουργείου.

Με εκτίμηση και σεβασμό.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά