Πρωτοφανής επίθεση σε Ευέλπιδες, φαντάρο και πολίτες στο Μοναστηράκι - Οι αντιδράσεις και οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Πρωτοφανής επίθεση σε Ευέλπιδες, φαντάρο και πολίτες στο Μοναστηράκι - Οι αντιδράσεις και οι έρευνες της ΕΛΑΣ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που επιτέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Μοναστηράκι σε τρεις πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων, έναν φαντάρο και τρεις πολίτες.
Την προανάκριση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια και σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται αν οι δράστες συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις που έγιναν νωρίτερα στο Σύνταγμα. Οι αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά το υλικό από της κάμερες της περιοχής, όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη ή προσαγωγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 30 ατόμων είδε τους τρεις δόκιμους αξιωματικούς της σχολής Ευελπίδων κοντά στο σταθμό στο Μοναστηράκι , στην οδό Πανδρόσου και τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους βάναυσα και φωνάζοντάς τους ότι είναι ακροδεξιοί φασίστες.
Οι τρεις δόκιμοι προσπάθησαν να ξεφύγουν και απέφυγαν τα χειρότερα μπαίνοντας σε παρακείμενη καφετέρια.
Εκτός από τους τρεις πρωτοετείς Ευέλπιδες, οι δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν επίσης ένας φαντάρος και τρεις ακόμα διερχόμενοι πολίτες.
Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία στην Πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, η μία υπέρ της αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου και η άλλη εναντίον.

Κικίλιας: Επιβεβλημένη η σύλληψη των ενόχων Τους τραυματίες Ευέλπιδες επισκέφτηκε στο 401 ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας. Σε μήνυμά του στο twitter χαρακτήρισε απαράδεκτη των επίθεση εναντίον τους τονίζοντας ότι είναι επιβεβλημένη η σύλληψη των ενόχων.
Γεωργιάδης: "Εθνική ντροπή" η επίθεση στους Ευέλπιδες
"Εθνική ντροπή! Τρεις Ευέλπιδες στο 401 επειδή τους κτύπησαν «αντιεξουσιαστές» απρόκλητα στην Αθήνα. Θα γίνει τώρα καμμία διαμαρτυρία; Αίσχος". Με αυτό το οργισμένο μήνυμα στο Twitter αντέδρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στην είδηση της επίθεσης στους τρεις Ευέλπιδες στο Μοναστηράκι.

"Η χθεσινή βίαιη επίθεση κατά των τριών δόκιμων αξιωματικών της Σχολής Ευελπίδων στο Μοναστηράκι, η οποία οδήγησε στον τραυματισμό και τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο, είναι απολύτως καταδικαστέα.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Ο τομέας άμυνας του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την αναίτια επίθεση εις βάρος των τριών Ευέλπιδων που είχε ως αποτέλεσμα τόσο τον τραυματισμό των ιδίων όσο και τον τραυματισμό του οπλίτη και των τριών ακόμα διερχόμενων πολιτών από το σημείο εκδήλωσης της επίθεσης. Αφού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για όλους όσους έπεσαν θύμα της επίθεσης ζητούμε, για μία ακόμη φορά, την σύλληψη των ενόχων" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τρεις Ευέλπιδες από ομάδα «αντιεξουσιαστών» χθες στο Μοναστηράκι. Φασιστικές ενέργειες δεν χωρούν σε μια Δημοκρατία. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα αποδώσουν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους Ευέλπιδες που νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο», αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.
Την επίθεση κατά των σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων καταδίκασε Το Ποτάμι, κατηγορώντας τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του : «Το άσυλο για τους τραμπούκους και τους χουλιγκάνους δεν περιορίζεται στα πανεπιστήμια αλλά έχει επεκταθεί στο κέντρο της Αθήνας. Στα πολύ συχνά κρούσματα επιθέσεων, ήρθε χθες ο ξυλοδαρμός σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων από κουκουλοφόρους στο Μοναστηράκι δίχως να γίνει καμιά σύλληψη. Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Ομάδες μπαίνουν σε πρεσβείες, άλλοι σπάνε, επιτίθενται σε πολίτες και ΜΜΕ. Τι κάνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση; Απλώς παρακολουθούν την ανομία να εξαπλώνεται αφού το κλίμα ανοχής στη βία κάνει τους χουλιγκάνους να αποθρασύνονται ξέροντας ότι έχουν παντού ασυλία».
enikos
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά