Δικαστικές διεκδικήσεις αποστράτων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας θέτουμε υπόψη, επιστολή που λάβαμε από το Δικηγορικό Γραφείο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΕΠΑΝΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ", αφορούσα τη δικαστική διεκδίκηση της αναδρομικής επιστροφής κρατήσεων που επιβλήθηκαν στις συντάξεις ε.α. στελεχών.

Ο ΣΑΣΥΔΑ προσεγγίζει θετικά την πρόταση του υπόψη Δικηγορικού Γραφείου, λαμβανομένης υπόψη και της δυνατότητας μείωσης του κόστους σε περίπτωση ομαδικών αγωγών (50 ατόμων ανά δικόγραφο).Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΑΣΥΔΑ 


(ακολουθεί το κείμενο της επιστολής)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΕΠΑΝΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΕΦΕΤΑΙΣ– ΕΠΓΟΣ (ε.α) *
Αλεξίου Έλλης 2, Τριανδρία, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΚ: 55337
ΤΗΛ: 2314-016793
ΚΙΝ: 6983508321(VPN ΠΑ)-6955258164


ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ  4051/12  ΚΑΙ  4093/12

Κυρίες, κύριοι συνάδελφοι απόστρατοι αξιωματικοί,
όπως καλώς γνωρίζετε, το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις αποφάσεις 2287/2015 ΣτΕ (ΟΛΟΜ) και 2288/2015 ΣτΕ (ΟΛΟΜ), διέγνωσε την αντισυνταγματικότητα των μνημονιακών νόμων 4051/12 και 4093/12 με τους οποίους επιβλήθηκαν στις καταβαλλόμενες συντάξεις μας δυσβάσταχτες περικοπές. Το μέσο ποσό των περικοπών αυτών ανέρχεται περίπου στα 250 ευρώ το μήνα, για δε την επιστροφή του είναι απαραίτητη η άσκηση αγωγών ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεδομένου ότι η διοίκηση αρνείται να εφαρμόσει τις υπόψη αποφάσεις, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι αυτές εκδόθηκαν επί προσφυγών συνταξιούχων του ΙΚΑ. Ήδη αρχές Ιουλίου 2017 έχει κατατεθεί από τα δικηγορικά γραφεία μας στο Ελεγκτικό Συνέδριο η πρώτη ομαδική αγωγή αποστράτων, για την οποία αναμένεται ο προσδιορισμός δικασίμου. Επίσης αντίστοιχη αγωγή έχει κατατεθεί από τα δικηγορικό γραφείο μας για λογαριασμό συνταξιούχων τελωνειακών υπαλλήλων κατά το μήνα Οκτώβριο 2016, η εκδίκαση της οποίας επίσης εκκρεμεί ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τα ποσά που διεκδικούν οι ενάγοντες απόστρατοι αρχίζουν από τα € 7.000,00 και φτάνουν τα € 19.000, ανάλογα με το χρονικό διάστημα για το οποίο διεκδικείται η επιστροφή και το ποσό της σύνταξης που τους έχει απονεμηθεί.
Διευκρινίζεται στο σημείο αυτό ότι η περικοπή του ν. 4093/12 που διεκδικείται με τις υπό κατάθεση αγωγές μας δεν έχει καμία σχέση με την πλήρη αποκατάσταση των συντάξεών μας στα προ της 1-8-2012 ποσά, δεδομένου ότι με βάση τις διατάξεις του ως άνω νόμου επιβλήθηκε στις συντάξεις μας διπλή μείωση. Η πρώτη με την αναπροσαρμογή του μισθολογίου των εν ενεργεία συναδέλφων και η δεύτερη, την οποία και διεκδικούμε, ως μείωση στην καταβαλλόμενη σύνταξή μας, από 5% έως 20%, ανάλογα με το συνολικό ποσό της.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα ποσά που θα προκύψουν σε περίπτωση ευδοκίμησης της αγωγής, θα υπόκεινται σε κρατήσεις περίπου 30%, αντίθετα με τα ποσά που θα προκύψουν από τυχόν επιστροφή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), τα οποία θα μειωθούν κατά περίπου 70%.
Για να μειωθεί το κόστος της δικαστικής διεκδίκησης υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης ομαδικής αγωγής (50 άτομα ανά δικόγραφο) ενώ το ποσό που θα καταβάλλει κάθε ενδιαφερόμενος για την κάλυψη των εξόδων κατάθεσης ανέρχεται στο ποσό των 100 ευρώ, είτε εφάπαξ είτε σε δύο δόσεις των € 50,00 η κάθε μία κατ’ επιλογή των εναγόντων.
 Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατάθεση της υπόψη αγωγής, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Γεώργιο Ρεπανίδη, τηλ. 6983508321 (VPN ΠΑ) και 6955258164, προκειμένου να τους αποσταλεί το σχετικό αναλυτικό ενημερωτικό με τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να προσκομίσουν ή να αποστείλουν.
Επισημαίνεται ότι η προέλευση του υπογράφοντος, μέσα στα πλαίσια της καλώς εννοούμενης συναδελφικότητας, εγγυάται την συνεχή, ομαλή και απρόσκοπτη συνεργασία και  ενημέρωση των συμμετεχόντων στην άσκηση της αγωγής, σε όλα τα στάδιά της, από την κατάθεση μέχρι την έκδοση απόφασης.
Μετά τιμής,
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΕΠΑΝΙΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ* ο κ. Ρεπανίδης είναι Επγός (ΥΟΚ) ε.α. της 24ης σειράς ΣΥΔ

sasyda

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά