''ΚΑΡΤΕΡΙΑ το Πρώτο Ατμοκίνητο Πλοίο στην Ιστορία που Χρησιμοποιήθηκε σε Πολεμικές Επιχειρήσεις''

Εκδήλωση με Θέμα ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ το Πρώτο Ατμοκίνητο Πλοίο στην Ιστορία που Χρησιμοποιήθηκε σε Πολεμικές Επιχειρήσεις''

         

        Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα “ΚΑΡΤΕΡΙΑ, το πρώτο ατμοκίνητο πλοίο στην ιστορία που χρησιμοποιήθηκε σε πολεμικές επιχειρήσεις και η διαρκής παρουσία του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας», παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ.
        Στην παρουσίαση ο ομιλητής κ. Μιχάλης Λεφαντζής, αρχιτέκτονας μηχανικός του Υπουργείου Πολιτισμού, τεκμηρίωσε με επιστημονικό τρόπο ότι στο κτίριο της Κίνησης Λιμένος του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, βρίσκονται οι αυθεντικοί λέβητες και τμήματα στήριξης των μηχανών του πλοίου, κατασκευής 1820-1825.
        Σκοπός της παρουσίασης ήταν η ανάδειξη των τμημάτων του ιστορικού πλοίου “ΚΑΡΤΕΡΙΑ” το οποίο αποτέλεσε το πρώτο πλοίο παγκοσμίως με μηχανοκίνητη πρόωση, που έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις.
        Στην παρουσίαση παρέστησαν στελέχη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στελέχη από το Υπουργείο Εξωτερικών, μέλη του ΑΝΣ καθώς και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά