ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2017

ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2017

         

        Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στον Τύμβο Σαλαμινομάχων.
        Στις ανωτέρω εκδηλώσεις παρευρέθησαν ως εκπρόσωποι του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ, ο Διοικητής Διοικήσεως Μέριμνας Ναυτικού Αντιναύαρχος (Μ) Νικόλαος Καφέτσης ΠΝ ο Διευθυντής Γ’ Κλάδου ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Δρυμούσης  ΠΝ και ο Διοικητής Ναυστάθμου Σαλαμίνος Αρχιπλοίαρχος (Μ) Γεώργιος Μπαμπλένης ΠΝ.
        Η Τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ με πλήρωμα τους Προσκόπους Σαρωνικού πραγματοποίησε πλου ενώ τιμές αποδόθηκαν από αγήματα του Πολεμικού Ναυτικού ενώ η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε συναυλία στην πλατεία Ηρώων με τη συμμετοχή των ερμηνευτών Παναγιώτη Πετράκη και Τάνια Τρύπη. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εθελοντική συγκέντρωση τροφίμων  για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Σαλαμίνας.
        Οι απαρχές της παγκόσμιας ναυτικής ιστορίας τοποθετούνται τον Σεπτέμβριο του 480 πΧ, με την διεξαγωγή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, η οποία αποτελεί σημείο καμπής των Μηδικών πολέμων.
        Ο ενωμένος ελληνικός Στόλος καταφέρνει να νικήσει τους υπεράριθμους Πέρσες, ελευθερώνοντας την Ελλάδα και σώζοντας την Ευρώπη από τον ασιατικό δεσποτισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ελευθερία, την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Πολλοί δε καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτελεί την γενέθλια ημέρα της Δύσης.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά