Από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν τεθεί σε ισχύ 15 συνταξιοδοτικοί νόμοι.
Υπάρχουν νόμοι που ψηφίζονται, δημοσιεύονται στο ΦΕΚ και σε λίγες ημέρες καταργούνται.
Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε νέος νόμος καταργεί ουσιαστικά σημεία του προγενέστερου, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει και ενσωματώσει στο εσωτερικό της δίκαιο τη διεθνή Σύμβαση Εργασίας 102.
Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε μια σαφή παραβίαση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 102, η οποία έχει εισαχθεί στην χώρα μας από το 1952.
Κανένας συνταξιούχος δεν έχει ενημέρωση για τις περικοπές.
Η σύνταξη είναι περιουσιακό δικαίωμα και κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να την κόβει χωρίς να ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος.
Δεν έχει γίνει αναλογιστική μελέτη για το συνταξιοδοτικό σύστημα.
Στην εισηγητική εκθέση του τελευταίου νόμου λέει ότι με οι αλλαγές που έγιναν βελτιώνουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος, δεν κάνει λόγο για επίλυση. Συνεπώς είναι πιθανό με τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 να υπάρξει νέα παρέμβαση και νέα μείωση των συντάξεων.
Νόμος 4334
Είναι νόμος που ήρθε έτοιμος απο τους δανειστές και είχε τους πίνακες με τα όρια ηλικίας.
Μεταξύ των διατάξεών του περιλαμβάνει νομοθετική ρύθμιση στα αγγλικά και στα ελληνικά, η οποία λέει ότι δεν θα εφαρμόσει τις 4 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παρόμοια ρύθμιση δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα.
Το να ψηφιστεί νόμος στη Βουλή που να λέει ότι η -όποια- κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, δεν έχει προηγούμενο.
Και μάλιστα για να είναι σίγουροι οι δανειστές ζήτησαν και ειδικά αυτή η διάταξη γράφτηκε στην αγγλική γλώσσα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου