Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Βρήκε τα 200.000 ευρώ

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Βρήκε τα 200.000 ευρώ
Εντός της ημέρας (27/04) αναμένεται να αποφυλακιστεί ο πρώην υπουργός καθώς βρέθηκαν οι 200.000 ευρώ που είχε ορίσει το δικαστήριο ως εγγύηση.
Λίγες ώρες μετά την απόρριψη του αιτήματός του να μειωθεί η εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ, τελικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα «από δωρεές φίλων του». Πλέον απομένουν γραφειοκρατικές λεπτομέρειες για να αποφυλακιστεί.
Υπενθυμίζεται οτι χθες Τετάρτη, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου να μειωθεί το ύψος της εγγύησης που του έχει επιβληθεί κρίνοντας ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στο ποσό των 200.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί είτε μετρητοίς, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Ένα μέλος της σύνθεσης είχε μόνο την άποψη πως το ποσό της εγγυοδοσίας θα πρέπει να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.
Στις 5 Απριλίου, το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κατά πλειοψηφία, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους.
Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κ. Τσοχατζόπουλο, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, είναι οι εξής:
- Καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ
- Εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ξεκινώντας από το Μάιο του 2017
- Παράδοση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς του
- Απαγόρευση έκδοσης νέων τέτοιων εγγράφων
- Υποχρέωση νόμιμης διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση
- Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και
- Απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/788665/ektakto-apofylakizetai-o-akis-tsoxatzopoylos-vrike-ta-200-000-eyro#ixzz4fSHhP4cM
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά