Πρόταση για τον μετασχηματισμό του ΚΕΝ Άρτας σε διακλαδική μονάδα παρουσιάσεως νεοσυλλέκτων








                         ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Προς την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου   Εθνικής Άμυνας

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ  ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΡΤΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

- Σύμφωνα με τις δημόσιες τοποθετήσεις σας στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα  η κατάργηση των κέντρων εκπαιδεύσεων νεοσυλλέκτων και η παρουσίαση των προς κατάταξη σε μια μονάδα του σχηματισμού που πρόκειται να υπηρετήσουν οι νεοσύλλεκτοι .

- Σύμφωνα με σχετική  απόφαση το κέντρο εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων Άρτας αποτελεί πλέον αναπόσπαστη μονάδα της 8ης μηχανοποιημένης μεραρχίας.

- Όπως καλά γνωρίζεται στην Άρτα συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το 1897 στο στρατόπεδο που εδρεύει σήμερα το ΚΕΝ Αρτας το 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων (3/40 ΣΕ), το οποίο επανδρώθηκε αποκλειστικά από Αρτινούς Εύζωνες και συμμετείχε χωρίς να ηττηθεί ποτέ σε όλους τους πολέμους από την συγκρότηση του και μετέπειτα. Σήμερα αποτελεί μη ενεργή μονάδα της 8ης μηχανοποιημένης μεραρχίας

Κατόπιν των παραπάνω εφόσον προχωρήσει προς υλοποίηση ο σχεδιασμός του ΥΕΘΑ για κατάργηση των κέντρων εκπαιδεύσεως  προτείνεται :

Το κέντρο εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων Άρτας να μετασχηματισθεί  των νεοσύλλεκτων από την ΗΠΕΙΡΟ όπου θα παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων με την ονομασία 3/40 Συντάγματος  Ευζώνων (3/40 ΣΕ) με έδρα την Άρτα (3/40ΣΕ- ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΔΕΥΣΕΩΣ ΗΠΕΙΡΟΥ). Είναι κάτι που ιστορικά το δικαιούται η Άρτα μιας και το 3/40 ΣΕ συγκροτήθηκε και επανδρώθηκε στην Άρτα .

Είναι βέβαιο ότι η παραπάνω πρόταση θα στηριχθεί και θα προωθηθεί από  το σύνολο των εκπροσώπων της Άρτας και γενικότερα της Ηπείρου τόσο στη Βουλή όσο στην τοπική αυτοδιοίκηση μιας και πιστεύουμε ότι με την πρόταση αυτή εκφράζεται η επιθυμία του συνόλου των Αρτινών.

Περιμένουμε από την πολιτική και στρατιωτική  ηγεσία του ΥΕΘΑ την παραπάνω πρόταση να την εξετάσει και μελετήσει και τελικά να την πραγματοποιήσει διότι μόνο οφέλη προκύπτουν για ολόκληρη την περιφέρεια της Ηπείρου και είναι σύμφωνη με τον διαφαινόμενο  σχεδιασμό του ΥΕΘΑ.

                                                                    ΜετάΤιμής

                                 Δημήτριος θ. Βαρέλης
                                 Συνταγματάρχης ε.α


                               Περιφερειακός Σύμβουλος
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά