Επιστολή ΠΣΑΕΜΘ σε Ταξίαρχο ε.α κ.Χατσίκα Δημήτριο για φράση περί "κοινωνικής τάξης"





   

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
Α.ρ Αποφασης Ειρηνοδικειου Ορεστιάδος  13/2013 (6-12-2013)
E-mail:   psaemth.gr@gmail.com και   Site: www.emth.gr  Αναγεννήσεως 184,Ορεστιάδα,ΤΚ 68200 


Προς Ταξίαρχο ε.α κ.Χατσίκα Δημήτριο
Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ & ΛΑΕΔ, Υπεύθυνο Παραρτημάτων ΕΑΑΣ

      
Αξιότιμε κ.Χατσίκα



Μας έγινε γνωστό από μέλη μας ,ότι ενημερώσατε διάφορα Παραρτήματα της Ε.Α.Α.Σ για επικείμενη επίσκεψη σας εκεί «για την αναλυτική ενημέρωση του ΤΣ και των μελών σας επί θεμάτων της κοινωνικής μας τάξης».Η ανακοίνωση αυτή είναι ανηρτημένη και στις ιστοσελίδες των Παραρτημάτων ,που την κοινοποιήσατε.


Κύριε Χατσίκα θα έπρεπε να γνωρίζετε  ότι η αναφορά σε κοινωνικές τάξεις   είναι πολύ " επικίνδυνη" και πρέπει να αποφεύγεται . Η διάθρωση της κοινωνίας σε τάξεις ( εργατικές γιατί οποιαδήποτε άλλη δεν είναι αποδεκτή) έχει οδηγήσει σε διχασμούς με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης η αναφορά αυτή δεν συνάδει με την άποψη ότι ανήκοντες στην "τάξη" αυτή επιτελούν ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ..


Όταν υπηρετείς την κοινωνία δεν ανήκεις σε τάξη. Είσαι αρωγός στην εύρυθμη λειτουργία της. Προσφέρεις ίδιες υπηρεσίες σε όλους, επομένως αποδέχεσαι άμεσα ότι όλοι είναι ίσοι. Άρα η λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων είναι α-ταξική, υμνεί την δημοκρατία (την προστατεύει μάλιστα) και επειδή ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες( όρκο) δεν δίνει κανένα δικαίωμα για πρόσθετες αμοιβές του τύπου " ξεχωρίζω".


Η  αναφορά σας αυτή μας προσβάλλει και δείχνει όμως πως αντιλαμβάνονται κάποιοι το τι σημαίνει να υπηρετείς την κοινωνία.


Επειδή μας παραξένεψε η φράση σας «θεμάτων της κοινωνικής μας τάξης» και επειδή σαν ε.α Εθελοντές Μακράς Θητείας και μέλη της Ε.Α.Α.Σ δεν γνωρίζαμε ότι ανήκουμε σε κάποια «κοινωνική τάξη» θα σας παρακαλούσαμε όπως μας γνωρίσετε σε ποια κοινωνική τάξη ανήκουμε, ώστε να μην έχουμε απορίες επ αυτού.

Κύριε Χατσίκα επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι προφανώς επιλέξατε λάθος έκφραση ,σας παρακαλούμε όπως ανακαλέσετε την φράση σας περί «κοινωνικής μας τάξης» δημοσίως, προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως!!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά