ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΣΑΕΜΘ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Α.Α.Σ

ΠΡΟΣ:Δ.Σ Ε.Α.Α.Σ
 
 
Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ
Αναγεννήσεως 184
ΤΚ 682 00 Ορεστιάδα
 
Ορεστιάδα 14 Δεκ 2016
 
ΘΕΜΑ: Οργάνωση (Εκλογές ΔΣ/EAAΣ - Ηλεκτρονική Ψήφος)
 
Αξιότιμοι κύριοι        
    1. Όπως είναι ήδη γνωστό,  με  ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΕΑΑΣ, που δημοσιεύθηκε στην "ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ" και στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Α.Σ, προκηρύχθηκαν για την Κυριακή, 19 Φεβ 2017, οι αρχαιρεσίες προς ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ε.Α.Α.Σ
    2. Προκειμένου να επιτυγχάνεται  η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή μελών, θεωρούμε ότι είναι πλέον καιρός, ακολουθώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, να εφαρμοσθεί  και για τις  αρχαιρεσίες της ΕΑΑΣ η διαδικασία της ψηφοφορίας  με χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η λεγόμενη  ηλεκτρονική ψηφοφορία .
   3. Προκειμένου να υπάρξει η όσο γίνεται ευρύτερη συμμετοχή, ιδίως των νεωτέρων και με γνώσεις Η/Υ μελών της Ε.Α.Α.Σ,  προτείνουμε  να προχωρήσετε στην εφαρμογή ,κατά τις προσεχείς αρχαιρεσίες, ταυτόχρονα με την έως τώρα ακολουθούμενη διαδικασία και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Για την επιτυχή διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας, προτείνουμε τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος ψηφοφορίας "ΖΕΥΣ", που:
              α.  Έχει υιοθετηθεί από την Πολιτεία (ΦΕΚΒ΄2564/21.9. 2012), ως ο επίσημος τρόπος διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας στα ΑΕΙ.
               β.  Υποστηρίζεται τεχνολογικά από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ).
               γ.   Βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για τη διενέργεια ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, ώστε να εξασφαλίζεται τόσο το αδιάβλητο, όσο και η μυστικότητα της ψηφοφορίας.    
               δ.   Είναι αξιόπιστο και έχει δοκιμασθεί επιτυχώς, από πολλά  ΝΠΙΔ, π.χ "Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ" κ.λ.π
              ε. Διαχειρίζεται  εύκολα από  2-3 άτομα με βασικές γνώσεις πληροφορικής !!
             στ.   Δεν απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία του μέλους/εκλογέα.
              ζ.   Παρέχει όλα τα παραπάνω με μηδαμινό κόστος.
 
    4.Επισεις ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας προτείνει η  επιλογή των Δ.Σ των Τ.Σ των παραρτημάτων να γίνεται με ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη του κάθε παραρτήματος και όχι να διορίζονται!!!
 
   5.Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας πιστεύει πως η επερχόμενες εκλογές της Ε.Α.Α.Σ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προχωρήσει η Ε.Α.Α.Σ ένα βήμα μπροστά ,να εκσυγχρονιστεί και να εφαρμόσει σύγχρονες και δημοκρατικές μεθόδους στις αρχαιρεσίες της. Απομένει στην Ε.Α.Α.Σ αποφασίσει να κάνει το βήμα αυτό!!!
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά