Απονομή Διαμνημόνευσης Αστέρα Αξίας και Τιμής από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο στον δημοσιογράφο Αντώνη Πυλιαρό

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, απένειμε τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον δημοσιογράφο Αντώνη Πυλιαρό, ο οποίος για περίπου 35 χρόνια μετέδιδε τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης από τη συχνότητα της ΕΡΑ και της Αθήνας από τη συχνότητα της ΕΡΤ.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε τα εξής:
 
«Τιμούμε τον Αντώνη Πυλιαρό, έναν άνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε επί 35 ολόκληρα χρόνια το δημοσιογραφικό λειτούργημα και παράλληλα ήταν εκείνος που με τη φωνή του περιέγραφε τις εθνικές παρελάσεις μέσα από τις ραδιοσυχνότητες της ΕΡΑ και τη δημόσια τηλεόραση, δίνοντας - σε δύσκολα χρόνια, μετά το 1974 - το στίγμα της ενότητας μεταξύ του λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Νομίζω ότι πιο σημαντικό από την απόδοση του παρασήμου σήμερα ήταν το έργο που επιτέλεσε ο ίδιος, αλλά και όλοι οι συνάδελφοί του, γιατί στο πρόσωπό του τιμούμε τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς, τους σκηνοθέτες που ανέλαβαν επιτυχώς το έργο της παρουσίασης των παρελάσεων.
 
Είδαμε σήμερα σκηνές, όπου μετά την παρέλαση ο ελληνικός λαός, οικογένειες, παιδιά, ανέβαιναν στα άρματα που ήταν παραταγμένα στα στενάκια της Θεσσαλονίκης και φωτογραφίζονταν μαζί με τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες.
 
Αντώνη Πυλιαρέ, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για ό,τι έκανες. Τη φωνή σου κανείς δε θα την ξεχάσει».
 
Ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός είπε τα εξής:
 
«Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου που είναι σήμερα μαζί μας είπε προηγουμένως απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του ότι «μόνο εσύ θα μπορούσες να το σκεφτείς αυτό». Πραγματικά νιώθω πολύ συγκινημένος.
 
Η μετάδοση μιας παρέλασης είναι ένα συναίσθημα συναρπαστικό, ελκυστικό, σε κάνει και εσένα τον ίδιο να νιώθεις υπερήφανος. Υπερήφανος, γιατί αυτό που είδαμε σήμερα και βλέπουμε κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη δείχνει το έργο που επιτελείται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι παρελάσεις είναι και υπάρχουν για να κάνουν τον Έλληνα να νιώθει αισιόδοξος, να νιώθει περήφανος. Η λέξη «περηφάνια» είναι παρεξηγημένη, αλλά είναι πραγματική.
 
Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στα χρόνια που μου υπολείπονται αυτή την ημέρα».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά