Καψόνια και βαρβαρότητες στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε; Σε εξέλιξη ΕΔΕ

   
Για καψόνια παλαιάς κοπής τα οποία πραγματοποιούνται σε βάρος νέων στρατιωτών από παλαιότερους στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο στρατόπεδο του Μιλάμε κάνει λόγο με δημοσίευμα του το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος Επιτροπή Αλληλεγγύης  Στρατευμένων (http://diktiospartakos.blogspot.gr ).
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε καταγγελία γονιού που το παιδί του υπηρετεί στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών
Το δημοσίευμα:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΗΝ Α΄ΜΟΙΡΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΜΑΛΕΜΕ
Οι φαντάροι που ορκίστηκαν μόλις την προηγούμενη βδομάδα και δήλωσαν επιθυμία να συνεχίσουν τη θητεία τους στους Αλεξιπτωτιστές, έφτασαν στην Κρήτη αργά το απόγευμα της Παρασκευής.
Είχε προηγηθεί για τους περισσότερους που έφυγαν από τα ΚΕΝ της ηπειρωτικής Ελλάδας ένα πολύωρο, κουραστικό ταξίδι με πολλά απρόοπτα -χάλασε ακόμη και το πλοίο.
Τους συναδέλφους ήρθαν να παραλάβουν φαντάροι της προηγούμενης Σειράς Κατάταξης και όχι αξιωματικός ή Υπαξιωματικός. Φυσικό θα πεις, αφού για το διοικητή προέχει να φτιάξει το Π-Σ-Κ των στελεχών!!!
Με το που πέρασαν την πύλη της μονάδας και έλεγξαν τους σάκους κλπ. άρχισε ο Γολγοθάς.
Οι συγκεκριμένοι φαντάροι της προηγούμενης Σειράς υπέβαλαν τους νεοαφιχθέντες συναδέλφους τους σε άγρια καψόνια!
Κάμψεις, άλματα και διαταγή σε έναν από αυτούς να σέρνεται στα (4)  στο καυτό τσιμέντο, μέχρι το θάλαμο.
Ερώτηση: από πότε και σε ποιον Στρατιωτικό Κανονισμό προβλέπεται στρατιώτης να διατάζει στρατιώτη και να τον υποβάλλει σε βασανιστήρια-καψόνια;
Αποτέλεσμα του βασανιστηρίου ήταν ο τραυματισμός φαντάρου στις παλάμες όπου ο γιατρός της μονάδας του έκοψε με ψαλίδι της πέτσες! Μάλιστα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να του κάνουν ράμματα.
Αυτά έγιναν την Παρασκευή. Ο γιατρός αφού κράτησε το τραυματισμένο φαντάρο στα αναρρωτήρια, την επόμενη μέρα τον έστειλε να κοιμηθεί στο θάλαμο.
Καθώς οι νέοι φαντάροι είχαν βδομάδα προσαρμογής, τους έδωσαν έξοδο.
Ο Γολγοθάς όμως συνεχίστηκε και πήρε ακόμη χειρότερη τροπή.
Το Σαββάτο, ο τραυματισμένος στα χέρια φαντάρος, αφού δε μπορούσε να κάνει κάμψεις διατάχθηκε, πάλι παράνομα από στρατιώτη προηγούμενης σειράς, να κάνει άλματα!
Ο γιατρός της μονάδας συνειδητοποιώντας τα όσα συμβαίνουν και εκτιμώντας ότι υπάρχει ενδεχόμενο επιδείνωσης της υγείας του στρατευμένου –καθώς έπαιρνε αντιβίωση και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης- τον έβγαλε ελεύθερο υπηρεσιών και τον κράτησε στο Αναρρωτήριο.
Οι γονείς είναι τρελαμένοι από το φόβο τους για την υγεία του παιδιού τους και τα βασανιστήρια που υφίστανται
Μάλιστα, το παλικάρι τους που ήθελε να πάει Αλεξιπτωτιστής, αποφάσισε να δηλώσει παραίτηση.
Σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα ο διοικητής και το ΓΕΣ κίνησαν την σχετική διαδικασία για να του δώσουν μετάθεση, να συγκαλύψουν το τεράστιο ζήτημα και να του κλείσουν το στόμα!!!
Από την παραπάνω επιστολή καταγγελίας γίνεται κατανοητό τι πραγματικά συμβαίνει στον Στρατό, ποιοι και πως οδηγούν τους στρατευμένους στην Αυτοκτονία.
Ποιοι και πως ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ τα στρατευμένα παιδιά.
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία: ας αφήσουν ορισμένοι τις απάνθρωπες απαντήσεις ότι «ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ΚΛΠ.
Πρέπει όλοι να σέβονται το Νόμο, τον Στρατιωτικό Κανονισμό και τις Διαταγές.
Δε μπορεί να λέει ο Διοικητής ότι δεν ήξερε: ο Γιατρός και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας έπρεπε να τον ενημερώσουν για τα δραματικά συμβάντα στη Μονάδα.
Εμείς Απαιτούμε να γίνει άμεσα ΕΔΕ: υπάρχει τραυματισμός φαντάρου, πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες.
Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του Διοικητή της Μονάδας και του κάθε εμπλεκόμενου στο βασανισμό του συναδέλφου.
Δε μπορεί το ΓΕΣ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένο να σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στην Παρανομία και τον ένστολο χουλιγκανισμό εις βάρος των φαντάρων.»
Μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας το Δίκτυο Σπάρτακος κάνει γνωστό πως  υπήρξε άμεση η αντίδραση του ΓΕΣ και του ΑΓΕΣ Αντιστράτηγου Τελλίδη στις καταγγελίες των γονιών για το βάναυσο τραυματισμό και τα καψόνια εις βάρος του τραυματισμένου τους στρατευμένου παιδιού.
Επίσης τονίζεται πως ήδη πραγματοποιείται ΕΔΕ από Συνταγματάρχη που ήρθε για αυτό το λόγο στην Κρήτη, απεσταλμένος του ΓΕΣ.
zarpanews.gr
(μια παλιά ανάρτηση που μας ζητηθηκε από αναγνωστη να το επαναφέρουμε)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά