Σοκ στους στρατιωτικούς! Ήρθαν οι πρώτες μειώσεις 20 - 50 ευρώ!

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Ήταν θέμα χρόνου να γίνουν αντιληπτές, στην τσέπη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι επιπτώσεις των μέτρων που ψήφισε η Κυβέρνηση.

Όσο και αν κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση δεν ψηφίζει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η πραγματικότητα για την οποία είχε προειδοποιήσει το Onalert.gr , τους διαψεύδει.

Με την ανάρτηση των μηνιαίων καταστάσεων μισθοδοσίας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συνειδητοποιούν ότι έχουν υποστεί μειώσεις εως και 50 ευρώ (αφορούν διάστημα 2 μηνών).

Και αυτό είναι το πρώτο σοκ, καθώς όπως σημειώνει ο Οικονομικός Σύμβουλος του ΠΑΣΕΔ Λοχαγός ε.α. Ηλίας Νατσιούλας, που από καιρό είχε επισημάνει μέσω του Onalert.gr αυτές τις επιπτώσεις, η παρακράτηση φόρου και εισφοράς αλληλεγγύης αφορά μόνο για το διάστημα από 27-5-2016 και μετά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Φορολογικό: Αύξηση φόρων για τους ένστολους των 740 ευρώ - ΠΙΝΑΚΑΣ


Η άλλη λυπητερή θα έρθει το 2017, καθώς ο συμψηφισμός της διαφοράς φόρου για τα εισοδήματα από την αρχή του έτους ως και τον Μάιο θα γίνει με την εκκαθάριση των δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2017. Την επόμενη δηλαδή χρονιά θα πληρώσουν πρόσθετο συμπληρωματικό φόρο 5 μηνών!
Επιπλέον ο κ. Νατσιούλας τονίζει ότι αν δεν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα μέχρι τέλος Σεπ 2016, τότε το 2017 θα επιφυλάσσει και νέα δυσάρεστη έκπληξη για τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ με το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων.

Δείτε τον πίνακα με τη διαφορά φόρου εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης έτους 2016 με το 2015 για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.onalert
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά