Στρατιωτικός δίνει τα έσοδα από το βιβλίο του σε Ιδρύματα για παιδιά!Την απόφασή του τα έσοδα του νέου του βιβλίου, με τίτλο... «Μαγεμένη ευχή» (Εκδόσεις Anima), σε κάθε παρουσίαση που θα πραγματοποιείται, να αποδίδονται αποκλειστικά στα κατά τόπους Ιδρύματα που δραστηριοποιούνται με παιδιά, γνωστοποίησε ο στρατιωτικός, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Παναγιώτης Δημητρόπουλος.

Η αρχή θα γίνει από την πρώτη του παρουσίαση στα Χανιά, τον μήνα Μάιο, με το ποσοστό των εσόδων του από τις πωλήσεις να αποδίδεται στη «Στέγη Κοριτσιού» του Αγίου Νεκταρίου Χανίων.«Διότι ο κύκλος της προσφοράς δεν πρέπει να μείνει ημικύκλιος. Διότι όταν μιλούμε για παιδιά δεν πρέπει να μένουμε απλά στον καλό το λόγο. Κάνουμε την υπέρβαση ψυχής. Διότι μέσα από τα μάτια των παιδιών μπορείς και βλέπεις του παιδιού σου τα μάτια. Και μέσα από του παιδιού σου, όλων των παιδιών. Τη πρωτοβουλία μου αυτή της προσφοράς, πιστεύω να την ακολουθήσουν και άλλοι που σχετίζονται με την παιδική ψυχή και ο κύκλος αυτός να μεγαλώσει. Τους το χρωστούμε. Διότι αν θέλουμε και η δική μας ψυχή να θεραπευτεί μόνο μέσα από αυτά μπορεί να γίνει. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρόπουλος.

Η ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ

Η Στέγη Κοριτσιού «Ο Άγιος Νεκτάριος» λειτουργεί από το 1968 και όλα αυτά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει πάνω από 700 κορίτσια, από τα οποία έχουν παντρευτεί με πλήρη αποκατάσταση από τη Στέγη, περίπου 110 εξ αυτών.

Τα παιδιά καθημερινά λειτουργούν μέσα σ’ ένα πρόγραμμα. Φοιτούν σε δημόσια σχολεία των Χανίων, παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών, κάνουν ιδιαίτερα φροντιστήρια στα σχολικά μαθήματα, παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, ομάδες χειροτεχνιών, ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων, μουσική και μαθήματα αγιογραφίας. Οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται αφιλοκερδώς από εθελοντές καθηγητές.

Τις ημέρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία, οργανώνονται μικροί περίπατοι στην πόλη, παρακολούθηση ταινιών στον κινηματογράφο, εκδρομές σε διπλανούς νομούς και ταξίδια εκτός Κρήτης. Τους καλοκαιρινούς μήνες περνούν τις διακοπές τους στο εξοχικό της Στέγης, στις Κορακιές Ακρωτηρίου. Πηγαίνουν στη θάλασσα, οργανώνονται βόλτες και ημερήσιες ή πολυήμερες εκδρομές. Κάποιες εβδομάδες του καλοκαιριού πηγαίνουν στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Πηγή
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/04/photo_42.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά