Συμμετοχή ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωση‏ς

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συμμετείχε στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο.
 
Στην παρέμβασή του επεσήμανε την ανάγκη να καθοριστεί ο αμυντικός χώρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι στη νότια Ευρώπη η νοητή γραμμή ξεκινά από την Ισπανία και καταλήγει στην Κύπρο.
 
Τόνισε, επίσης, την ανάγκη δημιουργίας υπηρεσίας πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αμυντικό επίπεδο όπως έχει και το NATO καθώς και τράπεζας δεδομένων για την ανταλλαγή πληροφοριών.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι είναι αναγκαίο αδιάθετα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τη φύλαξη συνόρων να μεταφερθούν στα υπουργεία Άμυνας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη αμυντικής περιφερειακής συνεργασίας.
 
Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις που θα δημιουργήσουν αίσθημα ασφάλειας στις κοινωνίες των κρατών - μελών.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά