Ολοκληρώνεται ο 1ος Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Λίγο μετά τις 7:30 π.μ. το πρωί της Τετάρτης 20 Απριλίου, περίπου 150 αθλητές – ένστολοι με επικεφαλής τον σπουδαίο Έλληνα αθλητή υπεραποστάσεων Ιωάννη Κούρο, φέροντας στολή εκστρατείας χωρίς οπλισμό, ξεκίνησαν να διανύουν τη διαδρομή των 49,5 χιλιομέτρων από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο του «1ου Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας».
Προπομπός των δρομέων ήταν επίλεκτη ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ την πορεία συνόδευε περιορισμένος αριθμός ιδιωτών αθλητών. Ο πρώτος αυτός δρόμος, που διοργάνωσε η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» με θεσμικούς συνδιοργανωτές τον Δήμο Ήλιδας και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητών Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε και πάλι μετά από 1623 χρόνια.
Η εκκίνηση δόθηκε από την Αρχαία Ήλιδα και πέρασε μέσα από 13 ημιορεινά χωριά των Δήμων Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας μαζί με την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη Κατερίνα Θάνου, που ήταν καλεσμένη των εκδηλώσεων, συνάντησε τους δρομείς στη Δημοτική Κοινότητα Περιστερίου, του Δήμου Ήλιδας.
Οι κάτοικοι του οικισμού είχαν ετοιμάσει μια μικρή γιορτή για τους αθλητές, με κεράσματα, χυμούς και νερό για τον υπόλοιπο δρόμο. Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρίστος Χριστοδουλόπουλος μίλησε στους δρομείς και τους ευχαρίστησε για την αναβίωση της πομπής των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία που έχουν ακόμα και σήμερα, τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και η Ιερά Εκεχειρία.
Στους αθλητές μίλησε και η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου, η οποία αναφέρθηκε στο δέος που θα πρέπει να νιώθουν οι δρομείς, οι οποίοι πατούν πάνω στα χνάρια των αρχαίων Ολυμπιονικών, τόσους αιώνες μετά.
Παράλληλα, έβγαλε φωτογραφίες και απάντησε σε ερωτήσεις μικρών μαθητών του 2θέσιου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, σχετικά με του Ολυμπιακούς Αγώνες και το άθλημά που κέρδισε τις διακρίσεις, τα 100 μέτρα του στίβου.  
Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ήλιδας, από τις οποίες πέρασε ο «1ος Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας».
http://www.ilialive.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά