Τούρκος με διαβατήριο του ψευδοκράτους επιχείρησε να λάβει μέρος στο συνέδριο‏ του EUROMIL στη Αθήνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκοι αξιωματικοί επιχειρούν να περιλάβουν αξιωματικούς από το ψευδοκράτος σε επίσημες αποστολές τους στην Ελλάδα.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Onalert.gr πρόκειται για συστηματική προσπάθεια που είναι συνεχής. Το ίδιο είχε επιχειρηθεί πριν από ένα χρόνο στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Euromil στην Ελλάδα.
Το 111ο Presidium Meeting του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Ενώσεων EUROMIL έγινε στις 17 και 18 Απριλίου στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική αποστολή που συμμετείχε ως παρατηρητής, περιλάμβανε και έναν απόστρατο αξιωματικό ο οποίος προερχόταν από το ψευδοκράτος.

Όταν επρόκειτο να αρχίσουν οι κυρίως εργασίες του συνεδρίου ο Τουρκοκύπριος αναγνωρίστηκε άμεσα από τους Κύπριους αξιωματικούς που ενημέρωσαν τους Έλληνες της Ανεξάρτητης Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) και μαζί έθεσαν θέμα για την τουρκική αποστολή στον πρόεδρο του Euromil Emmanuel Jacob.

Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΑΝΕΑΕΔ Γιώργο Ροϊδη ο τότε αναπληρωτής υπουργός άμυνας Νίκος Τόσκας, ο οποίος επρόκειτο να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο, και αποφάσισε να μην παρευρεθεί.

Το συνέδριο κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα. Τελικά ο πρόεδρος του Euromil διάβασε μια δήλωση ότι αναγνωρίζουν μόνο υπαρκτά κράτη και πως δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος και ούτε δέχονται μέλη από τα κατεχόμενα. 

Οι Τούρκοι βλέποντας πως πάνε να δυναμιτίσουν το συνέδριο αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν κακήν κακώς και τελικά επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της Αθήνας. 

Ωστόσο το περιστατικό είχε και συνέχεια.

Διαβάστε τι έγινε στο Onalert.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά