Απόφαση κόλαφος για όσους επιμένουν να διώχνουν από τις ΕΔ στελέχη με 35 χρόνια υπηρεσίας!

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 59 του ν.4369/16 τροποποιήθηκε το άρθρο 155 του Υπαλληλικού Κώδικα καταργώντας την απόλυση λόγω 35ετίας και διατηρώντας μόνο την αυτοδίκαιη απόλυση λόγω ορίου ηλικίας (συμπλήρωση  67ου έτους)
Με βάση τα παραπάνω από 27-2-2016 οι αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού υποχρεώνονται να προβούν άμεσα στην ενημέρωση των υπαλλήλων τους , οι οποίοι με τις προισχύουσες διατάξεις του 155 ΥΚ θα απολύονταν αυτοδίκαια , ότι έχουν δικαίωμα παραμονής.
Τονίζεται ότι δεν καταργείται το δικαίωμα παραίτησης του υπαλλήλου, απλά δίνεται η δυνατότητα με σχετική αίτηση να παραμένουν  στην Υπηρεσία μέχρι την συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους κατόπιν γνωμοδότησης περί υπηρεσιακών αναγκών των υπηρεσιακών συμβουλίων και αποδοχής της γνωμοδότησης από τον Υπουργό ή το αρμόδιο όργανο διοίκησης.
Τελικά πως γίνεται ενώ στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα να μην περισσεύει κανείς και στις  Ε.Δ. και συγκεκριμένα για το ΠΝ τα στελέχη που κατετάγησαν από το 1982 έως το 1987 να χαρακτηρίζονται ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΑ, να οδηγούνται πρώιμα στην εθνική σύνταξη  και μοιραία στην φτώχεια;
Κάποιοι θα πρέπει να προβληματιστούν πάρα πολύ σοβαρά για τα όσα σκέφτονται, λένε και ζητούν για το προσωπικό των ΕΔ.
apofasi_asrgias
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά