"Κι αν δυο ομόφυλοι στρατιωτικοί συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης τι κάνω"; Διοικητές αναρωτιούνται!

Το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ενδέχεται να “ανάψει φωτιές” στις Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα μεγάλες.

Τι εννοούμε;

Image
 
Παλαιοί αξιωματικοί που έζησαν εποχές κατά τις οποίες αξιωματικοί αποστρατεύθηκαν λόγω “ομοφυλοφιλικών τάσεων”, ρωτούν τι θα γίνει αν κάποιος ή κάποοι απ΄ αυτούς προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Για τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις ρωτούν αν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν στην ενέργεια όση -θεωρητικά πάντα- προσφύγουν και δικαιωθούν.

Οι νεότεροι που υπηρετούν σε θέσεις διοίκησης αναρωτιούνται πως πρέπει να διαχειριστούν τις περιπτώσεις που αργά ή γρήγορα θα προκύψουν εντός των στρατοπέδων. Αν για παράδειγμα ένα ομόφυλο ζευγάρι υπογράψει σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης και αυτό γίνει γνωστό είτε από τους ίδιους είτε από τρίτους, τι πρέπει να κάνουν οι ανώτεροί τους. Πως να το διαχειριστούν;

Το ερώτημα θα πουν κάποιοι δεν έχει βάση ,αφού το σύμφωνο συμβίωσης πέρασε από τη Βουλή. Με την διαφορά ότι το κόμμα του οποίου επικεφαλής είναι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δεν το ψήφισε και δεν συμφωνεί επί της ουσίας του θέματος .

Συνεπώς ένας διοικητής που θα του προκύψει ένα τέτοιο ζήτημα δεν θα είναι και πολύ …ευτυχής.

Το ζήτημα είναι πολύ λεπτό και άπτεται των προσωπικών ελευθεριών και επιλογών του κάθε ατόμου που πρέπει να είναι απολύτως σεβαστές. Για να είμαστε όμως ρεαλιστές και να μην μένουμε στην θεωρία θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι το στράτευμα δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμο να αφομοιώσει λογικές και πρακτικές που σε άλλους στρατούς του πλανήτη έχουν γίνει πλέον πραγματικότητα. Και είναι βέβαιο ότι η ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης δεν θα σημάνει αυτομάτως την αλλαγή νοοτροπίας στο στράτευμα. Ειδικά όταν ο πολιτικός του προϊστάμενος είναι αντίθετος στο σύμφωνο. 

onalert.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά