Δημοσιογραφικά Παπαγαλάκια ξεπλένουν τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και ζητούν Αύξηση Θητείας

Για μια ακόμη φορά οι στρατιωτικοί συντάκτες όχι μόνο αποκάλυψαν ότι όχι μόνο δεν είναι οι εξυπνότεροι και πλέον μορφωμένοι συνάνθρωποι μας, αλλά παράλληλα απέδειξαν το πόσο χρήσιμοι είναι στην κυβέρνηση και στο στρατιωτικό κατεστημένο ως δημοσιογραφικά παπαγαλάκια. Που επιχειρώντας να ελέγξουν, χειραγωγήσουν κατευθύνουν την νεολαίας αναμασούν κάθε πτυχή της κατευθυνόμενης πληροφόρησης του Μαξίμου και του Πενταγώνου, ενώ τολμούν ακόμη και να βάζουν λόγια στα χείλη αυτών των οποίων το έργο, με κουτοπόνηρο τρόπο, θεωρούν ότι διευκολύνουν!
Αυτά συνέβησαν και στην πρόσφατη συνάντηση του ΑΓΕΣ Τελλίδη με τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες, σε μια συγκυρία που τη βάραιναν οι αποκαλύψεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την Στρατιωτική Άσκηση που διεξήχθη μυστικά στην Κοζάνη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, την Τετάρτη 14/10 και αφορούσε στην «Επανακατάληψη»  ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’! Μια άσκηση που στρεφόταν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο εναντίον του εργατικού κινήματος!
Με κουτοπόνηρο τρόπο οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν τον προβληματισμό της κοινής γνώμης για τον επικίνδυνο και εχθρικό ρόλο του Στρατού απέναντι στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία, επαναφέροντας ταυτόχρονα το ζήτημα της αύξησης της Στρατιωτικής Θητείας και της Υποχρεωτικής Στράτευσης των φτωχών κοριτσιών.
Μάλιστα, επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως επιχείρημα ότι δήθεν η νεολαία και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης καταφεύγει στον Στρατό. Επικαλέστηκαν λοιπόν ανεπιβεβαίωτες δηλώσεις του ΑΓΕΣ Αντιστράτηγου Τελλίδη σύμφωνα με τις οποίες ο Στρατός πλέον δεν έχει να ντύσει και να ταϊσει τους χιλιάδες νέους 18 έως 25 ετών που διακόπτουν τις  Αναβολές τους, παρατούν τις σπουδές τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, για να τρέξουν να καταταγούν στον Στρατό. Επιπλέον λόγος κατάταξης είναι και ο φόβος της ενδεχόμενης αύξησης της θητείας.
Οι στρατιωτικοί συντάκτες επιχείρησαν πλήθος λογικές ακροβασίες: από τη μια μεριά αναφέρθηκαν  «σε ασφαλείς πληροφορίες», που τόνισαν το γεγονός ότι «οι δυσκολίες στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχαν ούτε καν στολές για να δοθούν στους νεοσυλλέκτους», για να καταλήξουν να παρουσιάζουν τον αρχηγό ΓΕΣ να παρατηρεί ότι «υπάρχουν σκέψεις μεταξύ των ηγεσιών των τριών γενικών επιτελείων για μικρή αύξηση της θητείας».
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει και δεν απαντούν φυσικά ούτε το Επιτελείο των Καμμένου-Βίτσα, ούτε φυσικά τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια είναι το εξής: αφού λένε ότι δε μπορούν να ντύσουν και να σιτίσουν τους φαντάρους που έχουν, γιατί να στρατολογήσουν χιλιάδες περισσότερους μέσω της επέκτασης της υποχρεωτικής στράτευσης;
Σε όσους γράφουν ότι «Η οικονομική κρίση σπρώχνει φοιτητές στο ...στράτευμα, διακόπτοντας την αναβολή σπουδών!», λέμε απλώς ότι γράφουν ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!!
Ουσιαστικά οι Σειρές Κατάταξης που παρουσιάζουν μεγάλη προσέλευση είναι αυτές του Σεπτεμβρίου και κυρίως του Νοέμβρη. Για ποιους λόγους:
1.       Καταρχήν ως μεγαλύτερες Σειρές, ουσιαστικά φτιάχνουν τις μονάδες, βελτιώνουν τις υπηρεσίες και έτσι εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στράτευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της υποχρεωτικής στράτευσης.
2.        Τις συγκεκριμένες Σειρές Κατάταξης επιλέγουν οι νέοι που σπουδάζουν είτε στη χώρα μας είτε στο εξωτερικό. Αφού περάσει το καλοκαίρι, συμμετέχουν στην Επαναληπτική Εξεταστική του Σεπτεμβρίου και μετά, έχοντας κόψει την Αναβολή, πάνε στρατό.
3.       Η Κατάταξη τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο σημαίνει ότι δεν κάνεις θητεία καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι αφενός απολαμβάνεις τις διακοπές, αφετέρου γλυτώνεις την τρέλα της στρατιωτικής θητείας τους καλοκαιρινούς μήνες –έλλειψη κόσμου στις μονάδες, άγριο χώσιμο, μεγάλη εργασιακή εκμετάλλευση, άθλιες συνθήκες στην καθημερινότητα των μονάδων.
Τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, καθώς οι Σειρές Κατάταξης παρουσιάζουν σοβαρή ανισορροπία. Είναι προβλήματα γνωστά στο ΓΕΣ αλλά και στον Υπουργό Άμυνας Π.Καμμένο, αφού αυτοί με τις πολιτικές τους επιλογές τα προκαλούν. 
Το ΓΕΣ έχοντας εντοπίσει την ένταση του φαινομένου το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να λάβει κάποια μέτρα, περιορίζοντας την προσέλευση των νεοσυλλέκτων στις Σειρές Κατάταξης του Φθινοπώρου. Πρόκειται όμως για ρυθμίσεις που αναπαράγουν τα προβλήματα της θητείας και εντοπίζονται στην οικονομική-εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας,  στα ψηφοθηρικά παιχνίδια των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο πελατειακό κράτος που ακυρώνει κάθε προσπάθεια νοικοκυρέματος και περιορισμού των αλόγιστων δαπανών. 
Οι πρόσφατες αποφάσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, με την στήριξη-ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, να αυξήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις σε Ήπειρο και Μακεδονία αποκαλύπτουν ότι είναι γνωστός ο ένοχος είναι γνωστή η αιτία…
Ανεξάρτητα τα εθνικιστικά λογύδρια, τις μιλιταριστικές επιδείξεις και τη βολική για την κυβέρνηση διαστρέβλωση των δημοσιογραφικών παπαγάλων.
Εμείς σε κάθε περίπτωση καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και να ενισχύσουν με μαχητικό τρόπο την προσπάθεια Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Με Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr  
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά