Συνάντηση Π.Ο.Σ με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης



Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
www.hellasmil.gr
e-mail: info@hellasmil.gr
6972717990, *779900
Αριθμ. Πρωτ. 17 /2015
Αθήνα, 26 Οκτ. 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 55

Τη Δευτέρα 26 Οκτ. 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν από την..............
ΠΟΣ ο Πρόεδρος Ταξχος εα Βασ. Νικολόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ταξχος εα Δημ. Χατσίκας και ο Γεν. Γραμματέας Ταξχος εα Βασ. Παπαδόπουλος.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων για θέματα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και ΕΚΟΕΜΣ (δομή, λειτουργία κλπ) ώστε να μην συνυπολογίζονται τα μερίσματα και η οικονομική ενίσχυση του ΕΚΟΕΜΣ στη σύνταξη. Επίσης συζητήθηκαν θέματα συνταξιοδοτικά και η εφαρμογή της υπ' αριθμ. 2192/2014 απόφασης του ΣτΕ σε συνδυασμό με το άρθρο 3 του Ν. 4336/2015 (εδάφιο 2.5.1 της παρ. Γ) περί προσδιορισμού και θέσπισης νομοθετικά ισοδύναμων μέτρων για την πλήρη αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εφαρμογής της δικαστικής απόφασης, σχετικά με τα συνταξιοδοτικά μέτρα του 2012.

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε τις απόψεις και τις προτάσεις της ΠΟΣ και δήλωσε ότι θα συνεργασθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Οικονομικών για την εξέταση και επεξεργασία των προτάσεων.

Η ΠΟΣ κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα με τις σχετικές προτάσεις και ο Υφυπουργός εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία όταν απαιτηθεί. Η ΠΟΣ θα συνεχίσει, ανεξάρτητα χρονικής περιόδου, να προσπαθεί και να εργάζεται με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των Μελών της, σύμφωνα με το Καταστατικό της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο



http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/2015/10/blog-post_62.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά