Παρουσιάζεται -επιτέλους- στο στρατό ο 40χρονος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης

Παρουσιάζεται -επιτέλους- στο στρατό ο 40χρονος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης

Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανόν να του κοστίσει και τη θέση του γραμματέα, καθώς θα είναι απών σε μία κρίσιμη περίοδο για το κόμμα

Στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό ο 40χρονος Τάσος Κορωνάκης, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανόν να του κοστίσει και τη θέση του γραμματέα, καθώς θα είναι απών σε μία κρίσιμη περίοδο για το κόμμα, λόγω της εκλογικής αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα αντικατάστασής του ακόμη και στην επικείμενη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό και με την, έστω και προσεκτικά, κριτική στάση που έχει τηρήσει απέναντι στην κυβέρνηση για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Ο κ. Κορωνάκης δεν ανήκει στη στενή προεδρική φρουρά, αλλά στην εσωκομματική κίνηση των «53», που έχει πολυδιασπαστεί και μέρος της οποίας αντιτίθεται στο μνημόνιο. Εάν τελικά προκριθεί η άποψη της αντικατάστασής του φαβορί είναι στελέχη όπως ο Παναγιώτης Ρήγας, σημερινός υπεύθυνος του οργανωτικού, ο Νίκος Σκορίνης, ή ακόμη και ο Κώστας Πουλάκης εάν επιλεγεί ένα πιο έμπειρος πολιτικό στέλεχος και μεγαλύτερη εμβέλεια στην κοινωνία.

Σημειωτέον ότι είχε προκληθεί σάλο προ εβδομάδων όταν αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Κορωνάκης απέφευγε τη στράτευση επί περίπου μία δεκαετία. Σχετική ερώτηση είχαν καταθέσει στη Βουλή 22 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επικαλούνταν επίσημα έγγραφα του Στρατολογικού Γραφείου Ανατολικής Αττικής αλλά και του Φύλλο Μητρώου. Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Κορωνάκης φαίνεται να έχει ζητήσει και να έχει λάβει δύο φορές εξάμηνη αναβολή κατάταξης, με την τελευταία να λήγει τον Νοέμβριο του 2005!

Έκτοτε, όπως προέκυπτε τότε, χωρίς να υπάρξει επίσημη διάψευση, κηρύχθηκε «ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης» και μηνύθηκε με βάση τις σχετικές διατάξεις.

Όπως υπαινισσόταν ο κ. Αυγενάκης στην ερώτησή του, ο σημερινός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση ώστε η Αστυνομία να μην μπορεί να του επιδώσει φύλλο κατάταξης!

Πιθανόν οι διαστάσεις που έλαβε το θέμα να οδήγησαν τελικά και στη διευθέτηση δια αυτού του τρόπου, δηλαδή της στράτευσης έστω και τώρα. 
protothema
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά