Καταγγελία φαντάρων: Νηστεία μέχρι τον Ιούλιο με εντολή διοικητή


 
Στα παλιά εκείνα χρόνια που επικρατούσε το δουλεμπόριο και οι δούλοι ήταν η βασική παραγωγική δύναμη, οι ιδιοκτήτες τους έπαιρναν τον πλούτο που παρήγαγαν, αλλά τους εξασφάλιζαν φαγητό και στέγαση.
Τώρα όμως που ο εθελοντισμός και τα μόρια αντικαθιστούν τη μισθωτή εργασία, γιατί έτσι προβλέπουν τα μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στον Στρατό του Καμμένου και του Ήσυχου που πρωταγωνιστεί στην επέκταση της δουλικής εργασίας της στρατευμένης νεολαίας, στους δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους δεν εξασφαλίζουν ούτε νερό, ούτε φαγητό.
Οι συνάδελφοι που μένουν νηστικοί γιατί αυθαίρετα η διοίκηση της μονάδας αλλάζει το διαιτολόγιο κατά το δοκούν, υποχρεώνονται να αγοράζουν το φαγητό τους από τα εστιατόρια των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων.
Ο Στρατός κερδοσκοπεί εις βάρος των στρατιωτών που αρνείται ουσιαστικά να τους σιτίσει όπως προβλέπεται και υποχρεούται, ενώ κανείς δεν απαντά στο ερώτημα τι γίνονται οι προμήθειες τροφίμων που κατ΄ άλλα γίνονται για την σίτιση των φαντάρων.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
«Είμαστε φαντάροι στα ΚΑΑΥ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ και αυτό το διάστημα συνεχίζουμε και διανύουμε την περίοδο της νηστείας της Σαρακοστής αν και πλέον κοντεύει ο Ιούλιος μήνας, αφού κατόπιν απόφασης του διοικητή όποτε έχει πίτσα όπως την Κυριακή προχτές, θα έχει αρακά αντί για πίτσα και όποτε έχει κρέας όπως τη Δευτέρα το βράδυ θα έχει ρύζι βραστά νηστίσιμο.
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ότι αν δεν μας αρέσει το φαγητό είτε είναι βάση του προγράμματος είτε είναι αυθαίρετο θα μπορούμε να παραγγέλνουμε φαγητό στη λέσχη των ΚΑΑΥ που θα το πληρώνουμε κανονικά. Μέχρι σήμερα πληρώναμε μόνο το νερό τώρα πλέον και το φαγητό.
Τις τελευταίες μέρες παρά την εξαντλητική ολοήμερη απασχόληση και εργασία μας εκεί, έχει δοθεί διαταγή από τον ίδιο το διοικητή στους υπευθύνους να μην καθόμαστε πουθενά , να μην καπνίζουμε και να μην πίνουμε καφέ και ότι όποιον δει, θα τον «καμπανιάζει» με φυλακή.
Ήδη έχουμε φτάσει τις τρεις αναβολές άλλων φαντάρων, είμαστε νηστικοί -αφού ο διοικητής με απόφαση του διατάζει πρόγραμμα νηστείας- και καλούμαστε να πληρώνουμε το φαγητό μας, αφού επίτηδες γίνεται αλλαγή στο πρόγραμμα αυθαίρετα για να γεμίζει το ταμείο της λέσχης και το νερό όπως πληρώναμε μέχρι σήμερα.
Άραγε ποιός τρώει την πίτσα και το κρέας, το γλυκό που δεν τρώμε;
Είμαστε στην εποχή του ροδάκινου και της φράουλας και συνεχίζουμε και τρώμε τα μήλα του χειμώνα.
Σε ερωτήσεις των υπευθύνων η απάντηση είναι ότι άσχετα με το τι γράφει το πρόγραμμα ο Ταξίαρχος και ο Στρατηγός έχουν πει να τρώμε ότι φτιάχνουν εκεί.
Ας κάνει κάποιος κάτι γιατί η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και εμείς νηστικοί κουρασμένοι, καταπιεσμένοι και όρθιοι όλη μέρα.
Παρόλα αυτά σε τελευταία του επίσκεψη, ο Ταξίαρχος που δείχνει μεγάλη κατανόηση, έχει πει να κοιτάμε το πρόγραμμα και να ζητάμε ότι γράφει, που σημαίνει ότι αποκλείεται να είπε να τρώμε ότι άσχετο μαγειρεύουν.
Μήπως θα πρέπει να γίνει κάποιος έλεγχος από τους αρμόδιους να δούνε που πηγαίνουν τα χρήματα για τα γλυκά, το κρέας, την πίτσα και όσα άλλα δεν τρώμε;
Γιατί να τρώμε αρακά αντί για πίτσα και ρύζι αντί για κρέας όπως γράφει το πρόγραμμα που υπάρχει;
Μήπως εις βάρος μας κάποιοι αξιωματικοί τρώνε χωρίς να πληρώνουν ή από το φαγητό μας γίνονται διάφορα τραπεζώματα σε γνωστούς των μαγείρων και του διοικητή για να κανονίζουν να περνάνε καλά;
Καλό θα ήταν να γίνει ένας πλήρης έλεγχος για να μην συνεχίζονται όλες αυτές οι αυθαιρεσίες.
Ποίος είναι υπεύθυνος να ελέγξει όλους αυτούς που μας ταϊζουν ότι θέλουν και όχι ότι προβλέπεται;»
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ-ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ!
Το χειρότερο όμως είναι ότι οι καταγγελίες των φαντάρων επαναλαμβάνονται ολοένα συχνότερα, γνωστοποιώντας τις αυθαιρεσίες, τους όρους εκμετάλλευσης και καταπίεσης των συναδέλφων στην Ταξιαρχία, τη Μεραρχία, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας, αλλά τίποτε δεν αλλάζει αποκαλύπτοντας ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αποδεικνύει την Αδιαφορία της και πνεύμα συγκάλυψης.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι στα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας όπως δικαιούνται και να απαιτήσουν τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους.
Καλούμε τις συλλογικότητες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να σταθούν στο πλευρό των φαντάρων, παλεύοντας μαζί, μέσα και έξω από τον Στρατό, για το μπλοκάρισμα της εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατιωτών και την κάλυψη των κενών του κρατικού μηχανισμού από τη δωρεάν εργασία των στρατευμένων, καλύπτοντας θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την Ανεργία και τη Μετανάστευση.
πηγή:zougla.gr
http://www.trikalaola.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά