Συμμετοχή ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (24-25 Ιουνίου 2015)‏

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συμμετέχει στις εργασίες της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις 24 και 25 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
 
Κύριο θέμα της Συνόδου είναι η εξέταση της προόδου εφαρμογής του Σχεδίου Ετοιμότητας Δράσης του ΝΑΤΟ (Readiness Action Plan) που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουαλία και να δώσει κατευθύνσεις ενόψει της επόμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία το 2016.
 
Οι Υπουργοί έλαβαν σειρά αποφάσεων για την ενίσχυση και τον μετασχηματισμό της Συμμαχίας, και διαπίστωσαν το πολύ καλό επίπεδο προετοιμασίας της νέας Διακλαδικής Δύναμης Δράσης Εξαιρετικά Υψηλής Ετοιμότητας (Very High Readiness Joint Task Force), που θα συμμετάσχει στην κοινή άσκηση του ΝΑΤΟ TRIDENT JUNCTURE το Φθινόπωρο στην Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν επηρεάζεται μόνον από τις εξελίξεις στα ανατολικά και ότι οι εξελίξεις στο Νότο αποτελούν άμεσες πολύπλοκες απειλές που το ΝΑΤΟ οφείλει να καλύψει με άμεσο τρόπο, εφαρμόζοντας σε πρακτικό επίπεδο το Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης στην περιοχή. Υπέβαλε πρόταση για την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου (NATO Force Integration Unit - NFIU) στην Κρήτη, πρόταση που συγκράτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg. Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης για την πρόθεση μεταφοράς αεροπορικής δραστηριότητας από τη Σούδα στην Κάρπαθο. Η ενίσχυση της Νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση από τα κράτη-μέλη και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση εργασιών προς αυτήν την κατεύθυνση τους επόμενους μήνες.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Michael Fallon στον οποίο απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα.
 

Επίσης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας του Καναδά Jason Kenney.

Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συσκέφθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά