ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Ο.Η.Ε ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Από την Πέμπτη 26 έως και την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συμμετείχε στη Πρώτη Παγκόσμια Διάσκεψη Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων των Κρατών-Μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Ban Ki-Moon, καλωσορίζοντας τους Αρχηγούς από 108 χώρες επισήμανε ότι η συμμετοχή τους αυτή, αναδεικνύει τη συγκεκριμένη διάσκεψη ως τη μεγαλύτερη στην ιστορία του Οργανισμού χαρακτηρίζοντας την παράλληλα ως μοναδική ευκαιρία για τους στρατιωτικούς ηγέτες να συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη και να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητάς τους.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, αφορούσαν στη μελλοντική σχεδίαση, δομή και οργάνωση που θα πρέπει να έχουν οι Επιχειρήσεις Διατήρησης Ειρήνης (Peacekeeping Operations) που αναλαμβάνει ο ΟΗΕ, έτσι ώστε οι δυνάμεις που εμπλέκονται να είναι ικανές να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές στη φύση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος όπως αυτές των ασύμμετρων απειλών και των μη συμβατικών αντιπάλων, φέρνοντας σε πέρας την αποστολή τους.
Ακολούθως, από το Σάββατο 28 έως και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδεύοντας τον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο, παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, που είχαν οργανωθεί από την Ελληνική ομογένεια στη Νέα Υόρκη.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά