Ησυχος:το σχέδιο της κυβέρνησης για το στράτευμα


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, μιλώντας την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, ανάμεσα στα άλλα τόνισε.

 

Για το σχέδιο της κυβέρνησης για το στράτευμα:

 

«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, όπου η διαφάνεια, ο ορθολογικός καταμερισμός και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, θα επιβλέπουν αυτό το νέο πιλοτικό σύστημα, που νομίζω ότι σε δέκα – δεκαπέντε μέρες, θα είμαστε έτοιμοι να το αναγγείλουμε. Θα λαμβάνουμε υπόψιν τις πολύ σοβαρές κοινωνικές ανάγκες, που βεβαίως υπάρχουν και σε περίοδο κρίσης, γι’ αυτό κι εμείς φτάνοντας στο υπουργείο, το πρώτο που κάναμε, ήταν να αποδιαρθρώσουμε το πελατειακό σύστημα, που είχε και μια μηχανογραφική και πληροφορική στήριξη, αρκετά ενισχυμένη. Θα λαμβάνουμε υπόψιν όλες τις δεξιότητες, μορφωτικό επίπεδο, σωματική διάπλαση, κοινωνικά προβλήματα, γονείς μακροχρόνια άνεργοι, παιδιά που είναι στην ακραία φτώχεια και στην πρόνοια, παιδιά ορφανά κλπ».

 

Για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση:

 

«Νομίζω, ότι είτε μιλάμε για Αρμαγεδώνα είτε για Κούγκι είτε για εκφράσεις ή φράσεις  που θέλουν να δώσουν το νόημα των ημερών, ακόμα και μέσα από την υπερβολή τους, πολλές φορές βγάζουν το σωστό νόημα. Εγώ δεν θέλω, αυτή τη στιγμή, να προκαταλάβω μια διαδικασία που εξελίσσεται. Μπορώ, όμως, να πω με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, είναι γεγονός, ότι από την αρχή ζητούσαμε αυτό το εξάμηνο, που την ονομάζουμε συμφωνία­ γέφυρα και βεβαίως πρόκειται για μια έντιμη συμφωνία, αλλά από εκεί και πέρα η ανθρωπιστική κρίση και ο πολιτικός διάλογος, που αποφεύγουν οι γραφειοκράτες και οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και το πολιτικό προσωπικό, κυρίως στο Βερολίνο, νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια διαδικασία απομόνωσης αυτών των λογικών, ίσως είναι υπερβολικό να λέω απομόνωση, αλλά αυτές οι λογικές δεν φαίνεται να είναι ηγεμονεύουσες λογικές σε αυτή τη φάση».

 

            Για έλεγχο στους φακέλους των εξοπλιστικών:

 «Ήδη έχει ξεκινήσει μια επιτροπή εσωτερικού ελέγχου, που αφορά και στην αγορά ελικοπτέρων NH­90, το 2003. Αυτά κλείστηκαν από την ηγεσία Παπαντωνίου. Έχουμε ενδείξεις, ότι υπάρχουν προβλήματα στην αλληλογραφία και στη σύναψη της συμφωνίας. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Ανοίγουμε φακέλους. Σε αυτή τη φάση είμαστε. Η δέσμευση της κυβέρνησης για τα υποβρύχια, είναι ότι μένει ανοιχτό θέμα. Θα αρχίσουν σε λίγο και εκεί να ξεσκονίζονται οι φάκελοι και βεβαίως τα ζητήματα των ναυπηγείων και των ενδιάμεσων προσώπων και φορέων που ενεπλάκησαν, ως ‘’χρηματοδότες χωρίς χρήμα’’».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά