Παρουσία ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων σμηνιτών‏ της 124ΠΒΕ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, παρέστη σήμερα 20 Φεβρουαρίου 2015 στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων σμηνιτών της Α΄ ΕΣΣΟ 2015 της Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) στην Τρίπολη.
 
Μετά την τελετή ορκωμοσίας ακολούθησε παρέλαση των νεοσυλλέκτων ενώπιον του ΑΝΥΕΘΑ και του Α/ΓΕΑ. Ακολούθως ο ΑΝΥΕΘΑ συναντήθηκε και συζήτησε με γονείς και συγγενείς νεοσυλλέκτων.
 
Στην ομιλία του, κατά την τελετή ορκωμοσίας, ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ησυχος τόνισε:
 
«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να παρίσταμαι στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων της 1ης ΕΣΣΟ 2015 εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Κυβέρνηση.
 
Θα ήθελα να απευθυνθώ πρώτα στους γονείς, οι οποίοι σήμερα με ανάμεικτα συναισθήματα υπερηφάνειας και αγωνίας παρακολουθείτε τα παιδιά σας να μπαίνουν σε ένα μονοπάτι ζωής καινούργιο και άγνωστο. Πριν τρεις μήνες βρισκόμουν κι εγώ στη θέση σας και αυτά τα συναισθήματα ένιωθα. Θα έχουν την ευκαιρία μέσα από νέα δεδομένα, δοκιμασίες και εκπαίδευση να βιώσουν εμπειρίες και να συνεισφέρουν στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.
 
Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας δηλώσω ότι αποτελεί βασικό στόχο της νέας Κυβέρνησης αλλά και της Πολιτικής Ηγεσίας τους Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το ξήλωμα του πελατειακού κράτους και από το σύστημα επιλογής μεταθέσεων των στρατευσίμων. Ήδη έχουμε ξεκινήσει μια νέα διαδικασία με την οποία στοχεύουμε  τα κοινωνικά αιτήματα να εξετάζονται εξ ολοκλήρου με διαφάνεια και αντικειμενικότητα.    
 
Όλο αυτό το σύστημα θα είναι υπό τον έλεγχο μιας αρμόδιας διαρκούς επιτροπής της Βουλής, η οποία θα μπορεί να ελέγχει συνεχώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η βούληση μας είναι δεδομένη.
 
Αγαπητοί γονείς, να είστε βέβαιοι πως τα παιδιά σας θα είναι δίπλα σε  Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς οι οποίοι αν και δοκιμάζονται σκληρά, με την άρτια εκπαίδευσή τους και την εμπειρία τους, θα παρέχουν την αμέριστη και απρόσκοπτη βοήθειά τους όποτε τους ζητηθεί.
 
Κύριε Διοικητά, συγχαίρω εσάς προσωπικά και στο πρόσωπό σας συγχαίρω όλους αυτούς οι οποίοι με τις οδηγίες και την καθοδήγησή σας παρείχαν μια εξαίρετη βασική εκπαίδευση στους Νεοσύλλεκτους καθώς και οργάνωσαν σήμερα αυτή τη θαυμάσια τελετή.
 
Νέοι Σμηνίτες,
 
Πριν από λίγο δώσατε ένα όρκο πίστης και αφοσίωσης  στην Πατρίδα. 
Η  ενεργή συμμετοχή σας στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας απαιτεί πειθαρχία και άψογη συνεργασία με το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό.
 
Σας διαβεβαιώνω ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και η  Στρατιωτική Ηγεσία θεωρούμε καθήκον μας να συνεχίσουμε μέσα στη δύσκολη αυτή οικονομική κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας και ο λαός μας - η οικονομική συγκυρία που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας - να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες ώστε να παραμείνει υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης και της διαβίωσης σας.
             
Τελειώνοντας σας συγχαίρω για την ορκωμοσία σας και σας εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτό το νέο σας ξεκίνημα της ζωής σας. Και θέλω να επισημάνω πως η θητεία δεν πρέπει και δεν είναι τιμωρία. Είναι ύψιστη συμμετοχή στη Δημοκρατία, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της πατρίδας μας». 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά