Σημεία συνέντευξης ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Τ/Σ MEGA TV


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega, με παρουσιάστρια την κα Όλγα Τρέμη και σχολιαστή τον κ. Νίκο Ευαγγελάτο, συμμετείχε χθες σε συζήτηση για τις επερχόμενες εκλογές ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Αθήνας κ. Νίκος Δένδιας, με τη συμμετοχή των υποψήφιων Βουλευτών επίσης κ. Γιάννη Δραγασάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και κ. Σπύρο Λυκούδη (Ποτάμι).

 

Ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

 

Για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά  με το αν θα βάλει εισφορά στις τραπεζικές συναλλαγές και την απάντηση του κ. Δραγασάκη για «διατρέβλωση»:

 

«Είναι παντελώς αδύνατον και ο πλέον κακόπιστος να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι είναι τόσο πολλαπλές, από τόσες πολλές κατευθύνσεις, διαφορετικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ειλικρινά δεν υπάρχει αρχή και δεν υπάρχει τέλος.

           

Δεν έχουμε, κανείς από εμάς, νομίζω,  κανείς στην ελληνική κοινωνία δεν έχει καταλάβει ακριβώς ποιο είναι  τελικά το οικονομικό πρόγραμμα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται.

           

Κάθε φορά που θέτουμε το ερώτημα, η απάντηση είναι  μία:  παραπομπή στο νεφελώδες και ελάχιστα συγκεκριμένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αυτά τα οποία είχε πει ο κύριος Τσίπρας κατά τη Διεθνή Έκθεση. Υπάρχουν τεράστια θέματα που αφορούν το χειρισμό των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τους εταίρους μας και ως προς τα θέματα δανεισμού». 

 

Για την αιτία που ο κύριος Σαμαράς δεν δέχθηκε τα debate με τον κύριο Τσίπρα:

 

«Νομίζω ο Πρωθυπουργός έδωσε την εξήγησή του, γιατί δεν θα ήθελε να συνομιλήσει με τον κύριο Τσίπρα, δεδομένων των χαρακτηρισμών και του συνολικού τρόπου με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στο Πρωθυπουργό της χώρας. Δεν έχω “εντασιολόγιο” για να μετρήσω τις προσβολές που απευθύνονται εκατέρωθεν στο πολιτικό σκηνικό και πως ο καθένας μπορεί να τις ανεχθεί(…).

 

Δεν είμαι εγώ που θα δώσω την απάντηση. Λέω απλώς, ότι η συμπεριφορά γενικά του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι, όχι στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά απέναντι στο Πρωθυπουργό, είναι  μία συμπεριφορά η οποία εν πάση περιπτώσει, έχει οδηγήσει σε ζητήματα».

 

Για το αν καλλιεργεί η ΝΔ τον φόβο σε σχέση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Σας λέω ευθέως,  φόβο,  όχι. Λογικά ερωτήματα ναι. Έχει καταγραφεί νομίζω. Δεν θα τα θέσω στον κύριο Δραγασάκη, ειλικρινά γιατί τον σέβομαι, τον γνωρίζω και τον υπολήπτομαι.

 

Δεν πρόκειται να του θέσω τις απίστευτα ετερόκλητες απαντήσεις που έχουμε πάρει από διαφόρους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, σε επίπεδο παραδοξολογίας. Περιμένω να ακούσω τη δική του σοβαρή θέση όσον αφορά τη τακτική και τη διαπραγμάτευση που θα έχει με τους Ευρωπαίους εταίρους.

 

Έχω ακούσει, έχω καταγράψει και έχω μπροστά μου, αλλά δεν έχει έννοια τώρα να τις  εμφανίσω, 15 διαφορετικές θέσεις για το τι θα κάνουν αμέσως μετά, εάν, επαναλαμβάνω, “εάν”  κερδίσουν τις εκλογές.

 

Να μας πει λοιπόν ο κύριος Δραγασάκης τι  ακριβώς λέει ο ίδιος ότι θα κάνουν». 

 

 

 

Για τα όσα ανέφερε ο κ. Δραγασάκης ότι μία Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτήσει έλεγχο της πορείας του Προγράμματος:

 

«Στο μεσοδιάστημα μέχρι ολοκλήρωσης του ελέγχου σε τι φάση θα βρεθούμε; Σε φάση κενού στην οποία οι Ευρωπαίοι θα μας πληρώνουν τα χρήματα και εμείς δεν θα επιστρέφουμε τίποτα;

 

Το ερώτημα είναι, κατά το διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιεί έλεγχο, μπορεί να πραγματοποιήσει όσους ελέγχους θέλει, επικαλούμενος όποιο άρθρο θέλει, αυτό είναι απόλυτο δικαίωμά του, η σχέση μας με τους Ευρωπαίους από τι θα διέπεται; Διότι εμείς έχουμε να παίρνουμε χρήματα από τους Ευρωπαίους για να επιβιώσουμε. Αυτά τα χρήματα θα συνεχίσουν να μας καταβάλλονται; Προφανώς όχι, αφού όλη αυτή η ιστορία θα είναι υπό έλεγχο.

 

Ερωτώ λοιπόν:  Πώς θα χρηματοδοτηθεί στο μεσοδιάστημα, μέχρι να τελειώσετε αυτόν τον έλεγχο, η ελληνική οικονομία; (…) Εσείς κ. Δραγασάκη σε δηλώσεις σας έχετε πει ότι τα ομόλογα δεν θα πληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο».

 

Για τις θέσεις του κ. Δραγασάκη για την φορολογία:

 

«Η τοποθέτηση του κυρίου Δραγασάκη ήταν σαφής στην ασάφειά της, μου επιτρέπει να πω στην ηθελημένη ασάφειά της.

 

Είναι προφανές ότι πίσω από όλες αυτές τις διερευνητικές συζητήσεις και δεδομένων των ταμειακών αναγκών και  του γεγονότος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά, προγραμματικά και με οποιονδήποτε τρόπο διακηρύσσει αύξηση των δαπανών του Δημοσίου, εδώ επέρχεται και έρχεται φοροκαταιγίδα.

 

Όλα αυτά τα περίπλοκα, περιουσιολόγιο, φόρος στους πλούσιους, νέα συζήτηση, κ.λ.π, αυτό το επιμελημένο δήθεν “θα το συζητήσουμε μετά για να το βρούμε με την κοινωνία” κρύβει ένα πράγμα: Τη βαθύτατη πρόθεση, εξ ανάγκης, να εξυπηρετηθεί ο στόχος των αυξημένων δαπανών και των υπεσχημένων, με μια νέα φοροκαταιγίδα.

 

Εάν λάβουμε υπόψη δε ήδη το πολύ μεγάλο φορολογικό βάρος, το οποίο έχει επισωρευθεί και πάνω στην ακίνητη περιουσία και πάνω στην ελληνική επιχείρηση και πάνω στον Έλληνα πολίτη, οφείλω να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει κάτι να κάνει θετικό σε αυτή τη φάση, είναι ευθέως να μας πει ποιους και πόσους φόρους θα επιβάλλει.

 

Συζήτηση κόμματος εξουσίας το οποίο λέει πριν από τις εκλογές ότι “με συγχωρείτε, έχω πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να εξηγήσω ακριβώς ποιους φόρους θα σας βάλω, ψηφίστε με δωρεάν και μετά θα μάθετε και θα σας τους επιβάλω αναλόγως με τις συζητήσεις που θα κάνω», νομίζω ότι δεν είναι αποδεκτή. Και όχι πάντως σε μια κοινωνία που έχει ματώσει, όπως έχει ματώσει η δική μας”.


 
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά